למרות היותו מאכל ישראלי לאומי, החומוס קרוי בעצם על שמו של שיח ערבי בשם "חימצה", ששייך למשפחת קטניות שהזרעים שלה בעלי טעם חמצמץ ומקורו בגרסה אותה אנחנו מכירים כיום כבר באלף החמישית לפנה"ס.
לצד הערכים התזונתיים הנהדרים שלו, הוא שייך למשפחת הקטניות ומכיל כמות גבוהה מאוד של פחמימות, ולכן נולדה הגרסה הזו, גרסת החומוס הדל פחמימה.
תתכוננו להיות מופתעים ולהנות מהחיים!

מצרכים:
1/2 כרובית גדולה, מבושלת ורכה ומפורקת לפרחים
1/2 כוס טחינה
1/2 כוס מיץ לימון (כחצי לימון)
3 כפות שמן זית
1/2 כפית כמון
1/2 כפית שום כתוש (אפשר גם "קפסולת" שום קפוא)
2-5 כפות מים, ליצירת המרקם הרצוי (ניתן להוסיף עוד במידה וצריך)
מלח, לפי הטעם
1-2 כפות שמן זית, קורט פפריקה מתוקה ו-1/4 כוס כוסברה קצוצה, להגשה
הכנה:
1. לטחון את כל הרכיבים ביחד בבלנדר.
2. להוסיף מים עד לקבלת המרקם הרצוי.
הגשה:
לזלף מעל מעט שמן זית, לפדר עם פפריקה מתוקה ולפזר מעט כוסברה קצוצה.