top of page

דגים של שישי

דל פחמימה | ללא גלוטן

20 דק' על הכיריים

X מנות

50 דק' וזה מוכן!

מאחורי המתכון המטריף הזה עומד רני ז״ל, איש משפחה אוהב ואהוב שנהרג ב-18 בנובמבר בלחימה בצפון הרצועה.
רז, האלמנה של רני, כתבה לי כי היא רצתה לשתף אותי בסיפור האישי שלה ושל 4 ילדים שלה ושל רני, שבחרו ובוחרים בכל יום מחדש בחיים, למרות הכאב הגדול, וגם כי רני היה בשלן מעולה שבישל היישר מהלב כדי לשמח ולפנק את האהובים שלו.
המתכון הזה קל וטעים והוא כל מה שרואים לנגד העיניים כשחושבים על שולחן של שישי ועל משפחה.

אני גם אספר לכם שרז המדהימה, שכבשה אותי עם חוזק ועוצמה שלא פוגשים בכל יום, פתחה עמוד שבו היא מספרת על המסע המורכב שלה ושל 4 הילדים שלה ושל רני ובו היא מבקשת שנעצור לרגע לקרוא ולתת תשומת לב למשפחה שלמרות השבר הנורא רוצה לשוב ולעמוד על הרגליים ופשוט לחיות!

מצרכים:

6 נתחי סלמון/דניס טריים (בסה״כ כ-500-600 גרם דגים)

2 גמבות אדומות פרוסות 

1 גזר פרוס דק יחסית 

2 פלפלים ירוקים/אדומים חריפים חצויים (לנקות מגרעינים)

1 כפית תבלין פלפל שאטה

1 כפית מלח

2 כפות פפריקה מתוקה 

1 כף פפריקה מעושנת 

חופן כוסברה קצוצה

שמ״ז לטיגון

1.5-2 כוסות מים

הכנה:


1.במחבת סוטאג׳ להרתיח שמן לטיגון ולהוסיף אץ 2 סוגי הפפריקה. לערבב ביחד כדי לפתוח את הפפריקה עד לקבלת גוון שזוף. 

2.להוסיף את הפלפל החריף, אחרי כמה דק׳ את הגזרים הפרוסים ואחרי כמה דק׳ נוספות את הגמבות החתוכות. 

3.לבשל ביחד כ-3-5 דק׳ על אש גבוה ומוסיפים את המים. 

4.מביאים את הרוטב לרתיחה ומוסיפים מלח. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. 

5.בשלב הזה מניחים את הדגים בסיר, מכסים ומבשלים על אש קטנה במשך 15-18 דק׳, עד לעשייה הרצויה של הדגים. 

6.כמה דק׳ לפני ההגשה להוסיף לכל הטוב הזה את הכוסברה הקצוצה. 

7.ברגע שהדגים מוכנים לכבות את האש ולהניח לדגים לשבת קצת ברוטב לספיגת הטעמים.

bottom of page