כל כך הרבה פעמים אני שומעת מכם שבתזונה הדלת פחמימה הכי קשה לכם עם ארוחת בוקר.
הארוחה שבדרך כלל מגיעה עם כמות הפחמימות הכי גדולה - אם זה בכריך, בדגנים, מאפים ועוד.
ולכן אני שמחה להציג בפניכם מתכון שיהפוך את ארוחת הבוקר שלכם לתענוג צרוף. מתכון שאתם יכולים לגוון איתו כדי שכל בוקר תקומו עם חשק חדש.
וקצת על הבוריטו - מאכל שמגיע מהמטבח המקסיקני ומורכב מטורטיית קמח שממולאת בד״כ בבשר. הטורטייה מגולגלת ומקופלת ב-2 הקצוות ומוגשת חמה מהתנור.
במתכון של היום את הטורטייה מהקמח החלפתי בחביתה-לאפה שיכולה לשמש אתכם כבסיס נפלא לבוריטו, וגם לטוסטים והיא פתרון זריז שמתאים לתזונה הקיטוגנית והדלת פחמימה.
המלצה שלי! תכינו מראש כמה ״טורטיות״ בסופ״ש, כדי שיהיה לכם למהלך השבוע - רק למלא ולחמם ויש לכם ארוחה סופר בריאה וסופר טעימה.

מצרכים:
לחביתה-לאפה:
2 ביצים
2 כפות קמח שקדים
1/4 כפית קסנטן גאם
2 כפות חמאה לטיגון
למילוי:
1 ביצה
1/4 כוס גבינ״צ מגורדת, כל סוג שאוהבים
אפשרויות לתוספות:
5 עגבניות שרי חצויות
5-6 זיתים שחורים
ארוגולה/בזיליקום
בצל ירוק
עשבי תיבול בכללי
הכנה:
1. בקערה קטנה לטרוף ביחד את רכיבי החביתה-לאפה לתערובת אחידה וחלקה.
2. במחבת רחבה ושטוחה יחסית (עדיף מחבת קרפ), להמיס חמאה.
3. לשפוך את התערובת אל המחבת ולסובב בעדינות את המחבת באופן שבו התערובת תכסה את כל שטח המחבת בצורה אחידה.
4. לבשל את החביתה-לאפה על אש נמוכה עד בינונית ולהפוך בעזרת תרבד גדול רק כשיש כמעט התמצקות מוחלטת של התערובת.
5. אחרי הפיכת החביתה-לאפה נתחיל במלאכת המילוי. לפזר גבינ״צ ולשפוך מעל את הביצה הנוספת (מקושקשת או עין, לפי העדפה שלכם). להוסיף מעל עגבניות, זיתים, בצל או כל מה שמתחשק ולכסות את המחבת.
6. אחרי כמה דק׳ בהן הגבינה מתחילה להינמס והביצה להיעשות, לסגור את החביתה-לאפה מ-2 הצדדים בעזרת התרבד, באופן שבו נקבל צורה דומה לזו של בוריטו.
7. בעזרת התרבד וכף נוספת להפוך את הבוריטו לצד השני, כך שיעשה באופן מוחלט מכל הצדדים.
• להעביר לצלחת ולהגיש חם!