בטח כבר הספקתם להכיר את אהבתי הגדולה למטבח המקסיקני, ואת הניסיונות הרבים שלי להכנת המתכונים ששייכים למטבח הזה בגרסה דלת פחמימה.
אז כדי להתאים את המתכון לתזונה הקיטוגנית-דלת פחמימה, עשיתי בו קצת שינויים ות'אמת, הוא יצא טעים, פיקנטי, עשיר ומלא, בדיוק כמו מנת צ'ילי אמיתית.
מה חשוב שתדעו?
1. הציר של העוף/הבקר הם חלק משמעותי בחגיגת הטעמים של המתכון הזה.
אני תמיד מחזיקה במקפיא ציר בהכנה ביתית, משום שהוא משמש אותי להכנת תבשילים ומרקים, ולכן אני ממליצה לכם לעשות את אותו הדבר. קיץ/חורף, תחזיקו ציר.
2. מבחינת הירקות, כדי להיות קיטוגניים יותר "אדוקים" אפשר לוותר על הפלפל האדום ולשים במקומו פטריות.
המתכון הזה קל להכנה, וזו ארוחה קיטוגנית ממלאת ומשביעה.
אפשר להגיש לצידה אורז כרובית ובכלל יש לכם חגיגה.
מצרכים:
תערובת הבשר:
900 גרם בקר טחון
1 בצל לבן קצוץ בינוני
2 עלי סלרי קצוצים גס
1 פלפל ירוק קצוץ גס
1 פלפל אדום קצוץ גס
2 שיני שום כתושות
2 כפיות אבקת צ׳ילי
2 כפיות תבלין אורגנו
2 כפות פפריקה מעושנת
מלח/פלפל, לפי הטעם
480 מ"ל ציר עוף/בקר
1-2 כפות רסק עגבניות ללת"ס
שמ"ז לטיגון
קישוט והגשה:
1 גביע שמנת חמוצה
150 גרם גבינת צ'דר מגורדת
חופן עירית או בצל ירוק
1 אבוקדו קלוף ופרוס
הכנה:
1. בסיר חצי עמוק מעל אש בינונית לחמם שמן זית ולטגן בצל עד לשקיפות.
2. להוסיף לסיר סלרי, פלפל אדום ופלפל ירוק ולהמשיך לבשל ביחד 6-7 דק', עד לריכוך קל של הירקות.
3. להוסיף לסיר את השום ולהמשיך לבשל ביחד עוד דקה.
4. להוסיף לסיר את הבשר (אם יותר נוח אפשר להוציא בזמן הזה את הירקות לצלחת בצד) ולבשל את הבשר עד להשחמה ועד שלא נשארים כמעט נוזלים בסיר.
5. במידה והוצאתם את הירקות מהסיר, זה הזמן להחזיר אותם לסיר ולהוסיף את התיבול. לערבב היטב.
6. להוסיף לסיר את הציר עוף/בקר ואת רסק העגבניות, לערבב היטב ולבשל על אש נמוכה במשך חצי שעה לפחות.
* להגיש חם עם תוספת של אבקודו פרוס, שמנת חמוצה, גבינת צ'דר מגורדת ועירית קצוצה.