top of page

ארוחה בסגנון בוליוודי

דל פחמימה | ללא גלוטן

30 דק' על הכיריים

5-6 מנות

90 דק' וזה מוכן!


אמנם בהודו אף פעם לא ביקרתי, אבל בתור ניו-יורקרית לשעבר אוכל הודי היה חלק מהשגרה כי ניתן היה למצוא אותו בכל פינה.
לצד הפיקנטיות יש תמיד גם מתיקות עדינה ובעיקר עושר של טעמים, והמטבח ההודי, בצורתו המערבית בכל אופן, מאוד אהוב עלי.
ולכן אני מגישה לכם כאן הצעה לארוחה קיטוגנית מלאה בסגנון הודי, שמורכבת ב-3 רכיבים, נתחי פרגית ברוטב מסעיר ובוליוודי, אורז כרובית בליווי בצל ושקדים פרוסים ולחם שנאפה בדק' בודדות במחבת.
*שימו לב שציינתי במתכון תחליפים לגרסה כשרה, ונטולת לקטוז.

מצרכים:

לעוף/מרינדה:

1/2 קילו פרגית/חזה עוף, חתוך לקוביות

2 כפות גרם מסאלה

1 כפית ג'ינג'ר מגורד (אפשר גם תבלין מיובש)

2 שיני שום כתושות (אפשר גם אבקת שום)

1 כף שמן זית

(למי שאינו שומר כשרות או רגיש ללקטוז, אפשרי גם להוסיף יוגורט למרינדה)


לעוף/רוטב:

1 בצל לבן

1 כפית ג'ינג'ר מגורד

2 שיני שום

100 גרם עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים

1 כף כוסברה

1/2 כף גרם מסאלה

2 כפיות כמון

1 כפית אבקת צ'ילי

1/4 כוס שמנת מתוקה (לשומרי הכשרות, אפשר להמיר בקרם או בחלב קוקוס)

2 כפות חמאה (לשומרי הכשרות, אפשר להמיר בשמ״ז או בחמאת קוקוס)


לנאן:

1/2 כוס קמח קוקוס

1.5 כפות פסיליום (כף וחצי)

2 כפות שמן MCT

1/4 כפית אבקת אפייה 

1 כוס מים חמים

1 כפית אבקת שום

1/4 כפית מלח הימלאיה גס


לאורז כרובית:

1/2 כרובית בינונית מגוררת

1/2 בצל לבן קצוץ

1-2 כפות שמן זית לטיגון

1/4 כוס מים

מלח המילאיה גס לפי הטעם

1/2 כפית אבקת שום

הכנה:

עוף:

1. בקערה בגודל בינוני לערבב את רכיבי המרינדה של העוף ולהשרות את נתחי הפרגית/החזה עוף במשך כחצי שעה.

2. במעבד מזון לטחון ביחד את רכיבי הרוטב (למעט החמאה והשמנת) ; בצל, ג'ינג'ר, שום, כוסברה, עגבניות, כמון, גרם מסאלה וצ'ילי.

3. לחמם מחבת רחבה עם כף שמן זית ולטגן את נתחי העוף במשך כמה דק' עד להזהבה משני הצדדים.

4. להוסיף למחבת את הרוטב שטחנו במעבד המזון ולבשל ביחד עם העוף במשך כמה דק'.

5. להוסיף למחבת את החמאה ואת השמנת (או את התחליפים לגרסה הכשרה) ולבשל על אש נמוכה כ-20 דק', עד לצמצום ועיבוי של הרוטב.

* להגיש חם.


נאן:

1. בקערה בגודל בינוני לערבב את רכיבי הנאן למעט השמן והמים. 

2. להוסיף לתערובת שמן ולערבב, ואח״כ להוסיף מים ולערבב. 

* שימו לב שבדקה, שתיים הראשונות התערובת נוזלית ונראית יותר כמו עיסה. תמשיכו לערבב עם כף ותוך כמה דק' התערובת תתמצק ותהפוך לבצקית. 

במידה והתערובת עדיין נוזלית, תוסיפו 1/2/ כף של פסיליום, במידה והיא נראית לכם יבשה מידי תוסיפו עוד 1/2 כוס מים. 

3. לשים בצד את הבצק למשך רבע שעה (בטמפ' החדר). 

4. לחתוך את העיגול של הבצק ל-8 חתיכות. כל חתיכה לגלגל בידיים לכדור, לתת מעיכה קלה עם כרית כף היד ולרדד בין 2 ניירות אפייה לעובי דק. 

5. לחמם מחבת (ללא שמן) ולאפות את הנאן על המחבת החמה. 5-6 דק' לצד הראשון  ו-2-3 דק' לצד השני, עד שאתם רואים נקודות של הזהבה והנאן נראה מוכן.


אורז כרובית:

1. במחבת רחבה לחמם שמן זית על אש בינונית ולטגן את הבצל במשך כמה דק' עד לשקיפות.

2. להוסיף למחבת את הכרובית ולטגן 1-2 דקות.

3. להוסיף מים ולבשל ביחד על אש קטנה במשך כ-10 דק', תוך כדי ערבוב.

* לתבל ולהגיש חם.

bottom of page