top of page

עוגת מייפל מחבקת

35 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

8 פרוסות

50 דק' וזה מוכן!

מתכון שכולו רכות אהבה ובית.
עוגה בחושה מהירה וקלה להכנה, בגרסה שמשלבת בתוכה רכיבי בריאות מזינים והופכת כל ביס לאושר ועושר.
זו גרסה מאוזנת לעוגת המייפל הבסיסית והאהובה, מתכון שקל לגשת למטבח ולהכין.

מצרכים:

2.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת סודה לשתייה 

1/4 כפית מלח 

3 ביצים, טרופות

3/4 כוס מיונז ביתי (כ-200 גרם) /ניתן להמיר ביוגורט יווני/שמנת חמוצה/קרם קוקוס

1/2 כוס ממתיק פחות כף (עדיף ממתיק ״כמו סוכר חום״)

1 כף אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר 

1 כפית תמצית בטעם מייפל או וניל 

 

לציפוי:

 1-2 כפות ממתיק אבקת סוכר

בנוסף, אפשר לקשט מעל עם אגוזי פקאן ״מסוכרים״

הכנה:


1.לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית ״לחם״ משומנת או עם נייר אפייה.

2.בקערה לערבב את הרכיבים היבשים; קמח שקדים, אבקת סודה, ממתיקים ומלח. 

3.להוסיף לקערה ביצים, מיונז, ותמצית טעם. 

4.להעביר את התערובת אל התבנית ולפזר מעל את שברי הפקאן ה״מסוכרים״. 

5.להכניס לתנור למשך כ-35 דק’, עד שמתקבלת הזהבה וקיסם נעוץ יוצא עם פירורים לחים מעל. 

6.לצנן מעט ולפדר בממתיק אבקת סוכר לפני ההגשה.

bottom of page