top of page

עוגת שקדים וריקוטה

40 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

10 פרוסות

50 דק' וזה מוכן!

עוגה בחושה שמקבלת את הרכות הנהדרת שלה מגבינת ריקוטה שמוסיפים לתערובת הבלילה.
מתאימה מאוד גם כקינוח מפנק לארוחת שישי או ארוחת חג.

מצרכים:

2.3 כוסות קמח שקדים (2 כוסות ושליש)

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חמאה רכה בטמפ' החדר

2/3 כוס ממתיק

1 כוס גבינת ריקוטה/מסקרפונה, בטמפ' החדר

3 ביצים

1.5 כפיות תמצית וניל (כפית וחצי)

1/4 כוס שקדים מולבנים פרוסים

לקישוט: ממתיק אבקת סוכר

הכנה:

1. לחמם תנור ל-160C.

2. בקערה לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח.

3. בקערה נוספת לערבב ביחד בעזרת מטרפה/מיקסר ידני חמאה

וממתיק, עד לקבלת מרקם קרמי.

4. להוסיף לתערובת הקרמית את הגבינה ואח"כ את הביצים (אחת בכל פעם).

לערבב היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

5. להוסיף תמצית וניל ולערבב שוב.

6. להעביר את תערובת היבשים אל הקערה עם תערובת הרטובים ב-2

פעימות ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.

7. להעביר את התערובת לתבנית אפייה שהכנו מראש (משומנת/עם נייר

אפייה). לפזר מעל את השקדים הפרוסים.

8. להכניס לתנור למשך 40-45 דק'.

* לצנן לגמרי לפני ההגשה ולקשט עם מעט ממתיק אבקת סוכר מעל.

bottom of page