top of page

עוגת שיש של סבתא

45 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

8-10 פרוסות

60 דק' וזה מוכן!

מתכון לעוגת שיש שיתן לכם הבזק לטעם של עוגות שיש של פעם.
להכין כוס תה ולפתוח אלבום תמונות עם סבא/סבתא.

מצרכים:

3/4 כוס קמח קוקוס

1/2 כוס ממתיק

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

5 ביצים L

1/2 כוס חמאה מומסת (לא חמה)

1/2 כוס שמנת מתוקה

3 כפות מים

1.5 כפיות תמצית וניל (כפית וחצי)

4-5 כפות אבקת קקאו אורגני ללת״ס

1/4 כוס שברי שוקולד מריר ללת״ס (מוסיף אבל לא חובה)

1 כף ממתיק אבקת סוכר לקישוט

הכנה:

1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה.

2. בקערה גדולה לערבב ביחד קמח קוקוס, ממתיק, אבקת אפייה ומלח.

3. להוסיף ביצים, חמאה מומוסת, שמנת מתוקה, מים ותמצית וניל. לערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

4. להוציא מהקערה כ-1/3 עד 1/2 מכמות התערובת אל קערה אחרת (הכמות תלויה ביחס השוקולד/וניל שאתם אוהבים בעוגה).

5. להוסיף לקערה הנוספת אבקת קקאו ולערבב היטב לקבלת תערובת "שוקולד" אחידה וחלקה.

6. להרכיב את תערובת העוגה בתבנית:

לשים בתחתית התבנית 3-4 כפות מהתערובת הלבנה.

במרכז התבנית ומעל התערובת ששמתם, לשים 2-3 כפות מהתערובת השוקולדית וכך הלאה, לבן ושוקולד לסירוגין. לסיים למעלה עם התערובת הלבנה.

7. לפזר מעל התערובת את שברי השוקולד.

8. להכניס לתנור לאפייה למשך כ-45 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש ונקי.

*לפדר עם מעט ממתיק אבקת סוכר לפני ההגשה

bottom of page