עוגות בחושות זו אהבה גדולה ולכן בכל הזדמנות שיש לי אני מנסה לייצר מתכונים קלים וכיפיים לעוגות בחושות שמתאימות לתזונה דלת פחמימה.
העוגה הזו רכה בטירוף, מתוקה "לייט" ועם הקראנץ' העדין של פירורי השטרויזל שמעל היא פשוט תענוג בכל ביס.
למרות שהיא מורכבת כביכול מ-3 "שכבות" היא סופר קלה להכנה והיא ה-עוגה ב-ה הידיעה המושלמת לתה של סוף הארוחה בשישי ושבת.
מצרכים:
2.5 כוסות קמח שקדים (שתיים וחצי כוסות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
3 ביצים טרופות
1 גביע שמנת חמוצה של 200 גרם
1/2 כוס פחות כף של ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר
לתוספת ה"שוקולית":
1 כף גדושה של אינסטנט פודינג שוקולד ללא תוספת סוכר/
1/2 כף אבקת קקאו אורגני + 1 כפית ממתיק אבקת סוכר/
לשטרויזל:
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
2 כפות חמאה רכה
הכנה:
1.לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית "לחם" מלבנית עם נייר אפייה (25/13 ס״מ).
2. בקערה בגודל בינוני לערבב רכיבים יבשים; קמח שקדים, אבקת סודה לשתייה, מלח, ממתיק ואבקת אינסטנט פודינג וניל.
3. להוסיף לקערה ביצים ושמנת חמוצה ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
4. להעביר את התערובת אל התבנית.
5. לפזר במרכז ולאורך התבנית את תערובת השוקולית ולערבב קלות מלמעלה למטה באופן שבו תיווצר דוגמה של שיש.
6. להכניס תנור לאפייה קצרה של 10 דק' ובזמן הזה להכין את תערובת השטרויזל.
7. הכנת שטרויזל: בקערה קטנה לערבב ביחד קמח שקדים וממתיק. להוסיף לתערובת את החמאה המומסת ולערבב בעדינות לתערובת פירורית.
8. להוציא ולפזר מעל את השטרויזל ולהכניס לתנור ל-20 דק' נוספות.
9.להוציא מהתנור ולשים מעל נייר אפייה (לכיסוי) ולהכניס ל-5-7 דק' אפייה נוספות.
* לצנן במשך 30 דק' לפחות, ולפדר עם אבקת סוכר לפני שפורסים ומגישים.