עוגת שיש שמקבלת את הגוון הסגלגל שלה מאוכמניות ואליה מתווספת קצפת מתקתקה.
אז מה חשוב שתדעו לגבי המתכון הזה?
את המחית של האוכמניות אני מקפלת אל הקצפת רק אחרי שהקצפת יציבה ומוכנה.
בנוסף, אני אוהבת להוסיף לקצפת אינסטנט פודינג וניל ללא תוספת סוכר במקום הממתיק. מעבר למתיקות זה נותן לקצפת יציבות ומקל על הזילוף ועל החיתוך של העוגה לקראת ההגשה.
ודבר אחרון וחשוב, כשמוסיפים את מחית האוכמניות לבלילה של העוגה מתקבל צבע "אפרפר" אולם בשלב האפייה הוא חוזר להיות בגוון סגול לילך.
מצרכים:
לעוגה:
2 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס קמח קוקוס
1/3 כוס ממתיק
2 כפיות אבקת אפייה
6 ביצים גדולות
1/3 כוס שמן קוקוס/חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
לחלק ה"סגול" של העוגה:
2 כפות אוכמניות
1/2 כפית ממתיק
לקרם:
1.5 כוסות שמנת מתוקה (כוס וחצי/מיכל של 250 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית מלבנית לאפייה.
2. בקערה גדולה לערבב את החומרים היבשים; קמח שקדים, קמח קוקוס, ממתיק, אבקת אפייה.
3. להוסיף לקערה ביצים, שמן קוקוס ווניל.
4. להעביר כ-1/3 מהתערובת אל קערה ולערבב עם מחית האוכמניות (אוכמניות + ממתיק. אפשר גם לטחון כ-2 דק' במעבד מזון).
5. להעביר את 2 צבעי הבלילה אל התבנית. להתחיל מהבלילה הלבנה, לשים אותה במרכז התבנית, מעליה מעט מהבלילה הסגולה, מעליה שוב בלילה לבנה (תמיד במרכז, אחת מעל השנייה), עד לסיום 2 הבלילות.
6. להכניס לתנור לאפייה ל-25-30 דק', עד שקיסם נעוץ יוצא יבש.
7. בזמן שהעוגה בתנור להקציף ביחד את רכיבי הקצפת.
8. להעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנתר שאתם בוחרים ולשים במקרר להתייצבות עד שיגיע לשלב הזילוף.
9. אחרי שהעוגה מתקררת לגמרי, אפשר לחתוף בזהירות משולש בעומק של כ-1.5 ס"מ לכל אורך העוגה.
10. את הקצפת יש לזלף בתוך "מנהרת" המשולש שהוצאנו מהחלק העליון של העוגה.
* לשמור במקרר עד להגשה.