top of page

עוגת שוקולד של פעם

25 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

10-12 פרוסות

40 דק' וזה מוכן!

מתכון מעולה לעוגת שוקולד של פעם, בגרסה מאוזנת ודלת פחמימה שאין בה גלוטן, היא ללא סוכר והיא כל כך טעימה.
שימו לב שבין רכיבי העוגה יש שמנת וחמאה והם אלו שנותנים לה את הרכות והלחות הנפלאה שלה.
ולאלו מכם שמעוניינים בגרסת פרווה, את השמנת המתוקה אתם יכולים להמיר בשמנת על בסיס סויה או קוקוס וגם בקרם קוקוס או בחלב שקדים, ואת החמאה אתם יכולים להחליף בחמאת קוקוס.

מקווה שאתם כבר במטבח, התנור כבר דולק ואתם מסדרים מצרכים.
ואם אתם מארחים השבת, ת׳שמעו לי ומראש תכפילו כמויות.

מצרכים:

3 ביצים
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
3 כפות אבקה להכנת שוקו ללא תוספת סוכר (אפשר גם אינסטנט פודינג שוקולד ללת״ס)
1/4 כוס ממתיק
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חמאה מומסת
1/3 כוס שברי שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

לציפוי:
1/4 כוס שמנת מתוקה
80 גרם שוקולד מריר או ללת״ס

הכנה:

1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית לחם משומנת או עם נייר אפייה מעל.
2. לערבב במיקסר (אפשר גם ידנית) ביצים, שמנת ותמצית וניל.
3. להוסיף לתערובת קמח שקדים, קמח קוקוס, ממתיק, אינסטנט פודינג שוקולד/אבקת שוקו ללת״ס, אבקת אפייה ומלח.
4. להוסיף לתערובת את החמאה המומסת ולערבב היטב לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5. להוסיף את שברי השוקולד ולקפל אל התערובת.
6. להעביר את הבלילה המוכנה אל תבנית האפייה ולהכניס לתנור לאפייה של 22-25 דק׳.

הכנת הציפוי והרכבה:
בקערה קטנה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן להמיס ביחד את השוקולד והשמנת ולערבב לתערובת אחידה וחלקה. למזוג מעל העוגה המוכנה.

bottom of page