top of page

עוגת קינמון בחושה

40 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

עוגה אחת, כ-10פרוסות

60 דק' וזה מוכן!

עוגות בחושות הן העוגות הכי טעימות בעיני.
ובמיוחד אני אוהבת את העוגות הבחושות של יום כיפור. אני זוכרת היטב את הארוחה המתחלת המסורתית אצל סבתא שלי, ארוחה של 5-6 מנות שתמיד התחילה בגזוזטרה (מרפסת) עם עוגה בחושה מעולה ולצידה כוס תה מהביל.
את הזיכרון הזה רציתי לשמר, ולכן הכנתי לכם מתכון לעוגת קינמון בחושה, נעימה ומלטפת, ממש כמו הרוח בערבי הסתיו שמרחפת מעלינו בעדינות רבה בתקופת הסתיו שמאפיינת את חגי תשרי.

מצרכים:

3 כוסות קמח שקדים

1/2 כוס ממתיק

1/4 כוס אבקת חלבון בטעם וניל/ללא תוספת טעם

2 כפיות אבקת אפייה

1/2 כפית מלח

3 ביצים

1/2 כוס חמאה מומסת/120 גרם חמאה

1/2 כפית תמצית וניל

1/2 כוס חלב שקדים


למילוי ולציפוי:

5 כפות ממתיק סוכר חום

3 כפיות קינמון טחון

הכנה:

1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית עוגה משומנת או עם נייר אפייה.

2. בקערה קטנה להכין את המילוי/ציפוי של העוגה, ע״י ערבוב של ממתיק וקינמון ביחד.

3. ליצירת הבלילה של העוגה, לערבב בקערה רחבה ומעט עמוקה את קמח השקדים, הממתיק, אבקת החלבון, אבקת אפייה ומלח.

4. להוסיף לתערובת את הביצים, חמאה מומסת ותמצית וניל ולערבב.

5. להוסיף את החלב שקדים ולערבב היטב לקבל תערובת אחידה.

6. להעביר חצי מהתערובת לתבנית עם נייר אפייה. לפזר מעל כ-2/3 מהתערובת של הסוכר/קינמון.

7. למזוג ולשטח מעל את החצי הנותר של התערובת של העוגה.

8. להכניס לתנור לאפייה של 35 דק’, עד שהעוגה מזהיבה ונראית מוכנה.

9. להוציא מהתנור, להבריש את העוגה עם כף חמאה מומסת ולפזר מעל את מה שנותר מהתערובת של הסוכר/קינמון. להכניס לתנור ל-5-7 דקות אפייה נוספות.

* לצנן מעט לפני שפורסים ומגישים.

bottom of page