top of page

עוגת קוקוס שוקולדית

40 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

תבנית עוגה

60 דק' וזה מוכן!

אתם מאלה שאוהבים או שונאים קוקוס?
אני מתה על קוקוס! באוכל, בקינוחים, בסבונים, בקרמים ..
וכבר שבועיים יש לי חשק לעוגת קוקוס פשוטה של פעם.
והנה אני משתפת אתכם במתכון פשוט כל כך שהוא הגשמת חלום לאוהבי הקוקוס.
ואת המתכון הזה הכנתי לכם כמובן בגרסה מאוזנת ובריאה, שאין בה גלוטן וסוכר בכלל!
מה חשוב לדעת?
1.העוגה הזו יחסית דחוסה במרקם ולמרות שכמות הממתיק קטנה יחסית, ניכרים בה המתיקות והעושר בכל ביס. ולכן חתכתי אותה לריבועי ביס קטנים של 1.5 ס״מ כל אחד.
2.את הציפוי של השוקולד הרכבתי משוקולד ללת״ס שיש בו ממתיק, ביחד עם שוקולד 99% שהוא ללא סוכר או ממתיק בכלל.

מצרכים:

לעוגה:

3 ביצים

3/4 כוס חמאה מומסת/שמן קוקוס (170 גרם)

*הכוונה לקרם קוקוס שמגיע בפחית השימורים. 

1/3 כוס פחות 2 כפות של ממתיק

2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס/ממתיק אבקת סוכר 

1/4 כפית מלח 

3/4 כוס קמח קוקוס (כ-90 גרם)

1/2 כוס קוקוס טחון

1.5 כפיות אבקת אפייה

1/4 כוס שמנת מתוקה/קרם קוקוס

1/3 כוס נטיפי שוקולד ללת״ס (לא חובה)

 

 לציפוי:

1/4 כוס נטיפי/שברי שוקולד מריר ללת״ס

50 גרם שוקולד מריר 99%

1/2 כוס שמנת מתוקה 

 

לקישוט:

1.5 כפות קוקוס טחון ללת״ס

הכנה:


1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית אפייה ריבועית בגודל של 20/20 ס״מ או מלבנית 10/20 ס״מ. 

2. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד ביצים עם חמאה מומסת, עד ליצירת תערובת אחידה. 

3. להוסיף לתערובת את הממתיקים ואת המלח ולערבב היטב. 

4. להוסיף לתערובת את קמח הקוקוס ולערבב. 

5. עכשיו להוסיף את הקוקוס הטחון ואת אבקת האפייה ולערבב הכל ביחד בעזרת לקקן. בשלב הזה התערובת כבר נהיית סמיכה.

6. להוסיף את השמנת/הקרם קוקוס ולערבב בעדינות בעזרת כף או לקקן. 

7. בשלב הזה, ניתן להוסיף את נטיפי השוקולד במידה ורוצים.

8. להעביר את התערובת אל תבנית האפייה שהכנו מראש ולהכניס לתנור לאפייה של 40-45 דק׳. 

9. לצנן את העוגה לגמרי לפני שעוברים לשלב הבא, של הציפוי והחיתוך. 

10. בקערה קטנה שמתאימה למיקרו להמיס ביחד את השוקולדים עם השמנת עד לקבלת תערובת חלקה.

11. לשפוך את השוקולד מעל העוגה ולפזר מעל קוקוס טחון לקישוט. להמתין שיתקרר ולחתוך לפרוסות בגודל הרצוי (אני חתכתי ל-36 ריבועי ביס קטנים וכיפיים).

12. את העוגה ניתן לשמור בחוץ ל-4-5 ימים או במקרר לשבוע עד 10 ימים.

bottom of page