top of page

עוגת לימון בחושה

30 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

24 חיתוכיות

60 דק' וזה מוכן!

עוגה לימונית רכה ונימוחה שמזכירה במרקם הרך שלה קצת עוגת גבינה. השימוש ביוגורט במתכון תורם מאוד לרכות של העוגה, אבל במידה ואתם נמנעים מיוגורט בשל ערכי פחמימה, שמנת חמוצה או אפילו קרם קוקוס יעשו את העבודה.

מצרכים:

לעוגה:

2.5 כוסות קמח שקדים (שתיים וחצי כוסות)

1 כפית אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

1/2 כוס ממתיק (אני ממליצה לשלב בין ממתיק "סוכר" וממתיק "אבקת סוכר")

3 ביצים טרופות

גביע יוגורט/שמנת חמוצה/200 גר' 

2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי (בערך לימון 1 בינוני)

גרידת לימון מלימון 1


לסירופ לימון:

2 כפות ממתיק אבקת סוכר

1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C.

2. בקערה, לערבב ביחד קמח שקדים, אבקת אפייה, מלח וממתיק.

3. להוסיף לקערה ביצים, יוגורט, וניל, מיץ לימון וגרידת לימון.

4. להעביר לתבנית ולהכניס לתנור ל-30 דק'.

5. בינתיים לערבב ביחד בקערה קטנה את רכיבי הסירופ.

6. להוציא את העוגה מהתנור ולהמתין לפחות 10-15 דק' לפני ששופכים מעל את סירופ הלימון.

7. לחתוך את העוגה לפרוסות לפי הגודל הרצוי ולהגיש (אני חילקתי ל-24 מנות).

*ניתן לאחסן במקום מוצל מחוץ למקרר עד 5 ימים, זה בהנחה ותתאפקו לא לחסל עד אז את הכל;)

bottom of page