אין כמו עוגת שוקולד עשירה לקינוח של ארוחת שישי או ארוחת חג!
ואין כמו להתענג על עוגת שוקולד עשירה ולדעת שהיא דלת פחמימה וללא תוספת של סוכר!
משתפת אתכם היום במתכון לעוגת טורט שוקולד מופלאה בגרסה מאוזנת ודלת פחמימה.

מצרכים:
לעוגה:
תבנית עגולה בקוטר 20-23 ס”מ
140 גרם קמח אגוזי מלך (אפשר גם קמח שקדים)
1/2 כוס ממתיק
1/4 כוס אבקת קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס חמאה
90 גרם שוקולד מריר/ללת”ס
4 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל
2 כפות תמצית קפה (עדיף אספרסו)
לציפוי:
1/3 כוס שמנת להקצפה
60 גרם שברי שוקולד מריר/ללת״ס
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
הכנה:
עוגה:
1. לחמם תנור ל-160C ולהכין תבנית אפייה משומנת או עם נייר אפייה מעל.
2. במעבד מזון לטחון את אגוזי המלך לקמח, או לחילופין להשתמש בקמחי אגוזים או שקדים מוכנים.
3. להוסיף לקמח ממתיק, אבקת קקאו, אבקת אפייה ומלח ולערבב.
4. בקערה שמתאימה למיקרו/בסיר קטן, להמיס ביחד חמאה ושוקולד עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
5. להוריד את תערובת השוקולד מהאש ולערבב לתוכה את הביצים (בכל פעם אחת), את תמצית הוניל ותמצית הקפה.
6. להוסיף את תערובת היבשים אל תערובת השוקולד ב-2 פעימות ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
7. להעביר את הבלילה לתבנית ולהכניס לתנור לאפייה של כ-20-25 דק’.
8. להוציא מהתנור כשהשולייים מתמצקים ומרכז העוגה “חצי מוכן”.
ציפוי:
1. בקערה שמתאימה למיקרו או בסיר קטן, להמיס ולערבב ביחד שוקולד ושמנת לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
הרכבה:
1. להמתין שהעוגה תתקרר מעט, כ-30 דק’ ולהעביר אותה מעל רשת כדי שנוכל לקשט אותה בציפוי השוקולד.
2. למזוג ולמרוח באופן אחיד את ציפוי השוקולד מעל העוגה ולפזר בשוליים את שברי האגוזים.
3. להמתין לפחות כשעה לפני שפורסים ומגישים.
* לשמור בקירור