עוגה קטנה לכאורה בחושה רגילה, רק שיחסי הכוחות פה בין הקמח לחמאה הופכים אותה לאקסטרה רכה ונימוחה ועם התוספת של השטרויזל מלמעלה בכלל מתקבלת פה חגיגה.
את העוגה הזו אני אוהבת להכין במחבת קטנה בעיקר כי יש משהו חביב ואינטימי אח"כ בשלב ההגשה, אבל גם תבנית עוגה בקוטר של 20-23 ס"מ תתאים פה.
מצרכים:
לשטרויזל:
1/4 כוס קמח שקדים
1 כף ממתיק
1 כפית קינמון
1 כף חמאה רכה
לעוגה:
2 כוסות קמח שקדים
1/3 כוס קמח קוקוס
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
6 כפות חמאה רכה
1/2 כוס ממתיק
2 ביצים בטמפ' החדר
1 כף תמצית וניל
1/2 כוס חלב שקדים
1/2 כוס שברי שוקולד מריר/ללא תוספת סוכר
הכנה:
1. ליצירת השטרויזל, לערבב בקערה קטנה קמח שקדים, ממתיק וקינמון.
2. להוסיף לתערובת את החמאה ולמולל עד שהתערובת הופכת לפירורית.
3. לחמם תנור ל-160C ולשמן תבנית/מחבת בקוטר של 20 ס״מ.
4. בקערה בגודל בינוני לערבב חמאה וממתיק. להוסיף לתערובת ביצים, תמצית וניל וחלב שקדים.
5. בקערה נוספת לערבב את קמח השקדים וקמח הקוקוס.
6. להוסיף לקערה את תערובת הקמחים ב-2 פעימות וליצור תערובת אחידה.
7. לקפל לתערובת את שברי השוקולד.
8. להעביר את התערובת לתבנית ולפזר מעל את השטרויזל.
9. להכניס לתנור לאפייה של 15-20 דק'.
* להמתין שיתקרר מעט לפני חיתוך והגשה.