עוגת גבינה משגעת ברכות ומתיקות עדינה.
את האוכמניות שמוסיפות לה כל כך הרבה צבע ונגיעות של חמצמצות, ניתן למצוא בחודשי החורף והאביב בשפע אצל הירקן ובחנויות השיווק, אבל בקיץ כשיותר נדיר לראות אותן ניתן להשתמש בקפואות.
שימו לה שהיכן שכתוב ברכיבים אינסטנט פודינג ללא תוספת סוכר, ניתן להמיר בממתיק אבקת סוכר.
מצרכים:
מצרכים לבסיס:
3/4 כוס קמח שקדים
1/4 כפית קינמון
1/8 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כף ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס (או 2 כפות ממתיק)
2 כפות חמאה (או שמן קוקוס)
1 ביצה
מצרכים למילוי של הגבינה:
1/2 כוס שמנת חמוצה
250 גרם גבינת שמנת
1 ביצה
1/3 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת"ס
מצרכים לציפוי שטרויזל:
2 כפות חמאה
2/3 כוס קמח שקדים
1 כף ממתיק אבקת סוכר (או פודינג וניל ללת״ס)
3/4 כוס אוכמניות (עדיף טריות ולא קפואות)
הכנה:
בסיס:
1. לחמם תנור ל-160C.
2. בקערה בגודל בינוני לערבב את כל הרכיבים היבשים.
3. להוסיף לתערובת את החמאה ולערבב.
4. להוסיף לתערובת את הביצה ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה (מתקבלת תערובת רטובה).
5. לשטח ולהדק עם הידיים את התערובת בתבנית פיירקס שקופה עגולה או אליפטית באורך/קוטר של כ-20 ס"מ.
6. להכניס לתנור לאפייה של כ-25 דק' להזהבה.
המילוי:
1. בקערה גדולה ורחבה לערבב ביחד את כל רכיבי המילוי.
2. להעביר את התערובת מעל לבסיס האפוי ולשטח באופן אחיד.
3. להכניס לתנור למשך 20 דק'.
הציפוי של השטרויזל:
1. לערבב את הקמח שקדים ביחד עם הממתיק ולהוסיף לתערובת חמאה.
2. למולל את התערובת עם הידיים עד לקבלת פירורים.
3. אחרי 20 דק' שבהם העוגה עם המלית היתה בתנור, להוציא ולפזר מעליה את השטרויזל ואת האוכמניות.
4. להכניס לתנור ל-25 דק' אפייה נוספות, עד שהשטרויזל מזהיב והעוגה נראית יציבה.
• להמתין שהעוגה תתקרר קצת ולפדר מעל עם אבקת סוכר.
* אפשר להגיש חמים או קר.
• לשמור במקרר.