top of page

עוגת גבינה ללא קמח

55 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

8-10 פרוסות

70 דק' וזה מוכן!

היופי בעוגת הגבינה הזו שהטעם שלה כל כך עדין ואפשר להוסיף מעליה כל מיני רטבים/ריבות (ללת״ס כמובן) שיתנו בכל פעם טוויסט אחר לטעם. המתכון הזה נטול קמח לחלוטין, אפילו לא קמח שקדים ומבוסס כולו על גבינה, שמנת וביצים, מה שמשאיר אותו עם כמות פחמימות סבירה מאוד באופן יחסי לקינוח כל כך מפנק.

מצרכים:

לעוגה:

3 ביצים Large

1 גביע של גבינת שמנת

1 גביע שמנת חמוצה

1 חבילת שמנת מתוקה (250 מ״ל)

3 כפות ממתיק

1 כפית תמצית וניל

1.5 כפיות אבקת אפייה (כפית וחצי)


לשכבת קצפת:

1 חבילת שמנת מתוקה להקצפה (250 מ״ל)

1 כף ממתיק


לרוטב:

1 כוס אוכמניות (טרי/קפוא)

1 כפית לימון

1/2 כף ממתיק

הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עוגה משומנת או עם נייר אפייה מעל (קוטר של 20-23 ס״מ).

2. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד את כל מצרכי העוגה עד לקבלת בלילה אחידה.

3. להעביר לתבנית ולהכניס לתנור ל-5 דק'. אחרי 5 דק׳ להנמיך את חום התנור  ל-160C ולאפות במשך 45-60 דק' (צריך לראות שהעוגה מתחילה להתמצק בצדדים ומעט באמצע. היא תתמצק לגמרי רק אחרי הקירור).

3. בזמן שעוגה בתנור ומתקררת להכין את הקצפת ואת הרוטב. להקציף במיקסר שמנת מתוקה עם ממתיק עד שמתקבל מרקם של קצפת.

4. לקחת מחצית מכמות האוכמניות אל מעבד מזון, להוסיף ממתיק ומעט לימון סחוט ולטחון לקבלת מרקם של "ממרח/רוטב".

5. אחרי שהעוגה מתקררת, למרוח/לזלף מעל את הקצפת, ומעליה לפזר את הרוטב של האוכמניות ואוכמניות.

bottom of page