עוגה שכולה אגוזים וקוקוס טחונים שנותנים לה מרקם מעט קראנצ'י אבל גם עדין.
מה חשוב לכם לדעת לגבי המתכון הזה?
השתמשתי פה באבקת חלבון שבד"כ משמשת כתוסף תזונה ונצרכת במשקאות כמו שייקים. במקרה הזה, היא מהווה חלק מחומרי הגלם היבשים (אין בעוגה קמח בכלל, גם לא קמח שקדים) ומוסיפה מעט המתקה על חשבון כמות הממתיק שירדה.
המלצת הגשה שלי, תכינו ליד קצפת לא ממותקת, האיזון בין הטעמים יצור לכם קינוח מושלם מהסרטים.

מצרכים:
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס תערובת של שקדים/אגוזים/פקאנים (בבלנדר)
1/4 כוס של ממתיק כמו סוכר חום
2 כפות אבקת חלבון בטעם שוקולד (אפשר גם אבקה ללא תוספת טעם)
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קמח שקדים
הכנה:
1. לחמם תנור ל-160C ולשמן תבנית תנור.
2. במעבד מזון לטחון שקדים וקוקוס ביחד, עד שמתקבלת תערובת שמזכירה בגודל ובמרקם שבבי "שיבולת שועל".
3. בקערה גדולה לערבב ביחד את התערובת שהתקבלה עם ממתיק, אבקת חלבון, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
4. להוסיף לתערובת חמאה, שמנת, ביצה ותמצית וניל ולערבב לתערובת אחידה.
5. להעביר לתבנית ולהכניס לתנור לאפייה של 25-30 דק', עד לקבלת הזהבה (הצדדים צריכים להיות יציבים).
* לצנן לפני חיתוך והגשה.