לפעמים כל מה שבא לנו זה עוגה בחושה פשוטה, שלוקח 10 דק׳ להכין והיא כולה עיטוף ונחמה.
ולכן החלטתי לפנק אתכם במתכון סופר פשוט וממש מהיר לעוגה בחושה, רכה וכיפית בטירוף, כזו ש״תגרדו״ אותה בשמחה ליד הקפה של שישי/שבת.
הסוד למרקם הנפלא של העוגה הזו הוא השימוש בשמנת ובאבקת חלבון, 2 רכיבים שנותנים לה רכות וגם אווריריות.
מקווה שכבר נכנסתם למטבח!
מצרכים:
3/4 כוס יוגורט/שמנת חמוצה
3 ביצים L
3 כפות חמאה מומסת
1/3 כוס ממתיק פחות כף
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
2 כוסות קמח שקדים
1/2 כוס אבקת חלבון
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס נטיפי שוקולד ללת״ס
1/2 כף ממתיק אבקת סוכר לקישוט
הכנה:
1. לחמם תנור ל-170C ולהכין תבנית לחם עם נייר אפייה מעל (גודל תבנית: 23/12 ס״מ) .
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד יוגורט, חמאה מומסת וממתיקים. להוסיף לתערובת את הביצים (בכל פעם אחת עד לערבוב והטמעה מלאים).
3. להוסיף לתערובת את קמח השקדים ואת אבקת החלבון והמלח ולערבב היטב.
4. לקפל אל התערובת חצי מכמות השוקולד.
5. להעביר את התערובת אל התבנית שהכנו מראש, לפזר מעל את מה שנותר מהשוקולד ולהכניס לתנור לאפייה של כ-20-25 דק׳, עד להזהבה קלה.
6. לצנן לגמרי לפני שפורסים ומגישים.
*לפדר מעל מעט ממתיק אבקת סוכר לקישוט.