עוגות בחושות אישיות ורכות בצורה בלתי רגילה עם טוויסט קינמוני קטן בעלילה.
למי שנמנע מיוגורט בשל ערכי פחמימה, ניתן להמיר בשמנת חמוצה.
ואם בא לכם קראנץ' קטן אפשר להוסיף לתערובת קצת שקדים/אגוזים, קטן יחסית בערכי פחמימה ועושה את העבודה.
מצרכים:
לתערובת העוגות:
2.5 כוסות קמח שקדים (שתיים וחצי כוסות)
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
3 ביצים טרופות
1 גביע יוגורט/שמנת חמוצה, 200 גרם
2 כפיות תמצית וניל
1/2 כוס ממתיק סוויטנגו
לציפוי:
50 גרם חמאה מומסת
1 כף ממתיק אבקת סוכר
1 כפית קינמון טחון
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C.
2. להניח כוסות נייר אפייה בתבנית מאפינס/מעל תבנית אפייה רגילה ולשמן את נייר האפייה עם מעט חמאה מומסת (לא חובה).
3. בקערה בגודל בינוני לערבב חומרים יבשים.
4. להוסיף לקערה ביצים, יוגורט, ותמצית וניל.
5. להעביר את התערובת אל התבנית, 2-3 כפות לכל יחידה (גובה 3/4 - העוגות תופחות בתנור).
6. להכניס לתנור לאפייה למשך 20 דק', עד שמוכן.
7. בקערה קטנה לערבב את אבקת הממתיק עם הקינמון.
8. להמיס חמאה במחבת קטנה או בקערית שמתאימה למיקרו.
9. להבריש כל עוגה עם מעט חמאה ולטבול ישר בתערובת הסוכר והקינמון.
*לצנן מעט לפני הגשה.