top of page

מאפינס אישי ומתוק

15 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

עוגה אישית

10 דק׳ וזה מוכן!

אני מודה – אני מכורה לעוגות ולמתוקים. ומבחינתי אין דבר שמחמם את הלב יותר מריח של עוגה טרייה שיוצאת מהתנור.
תמיד נמשכתי לקינוחים, ולמרות שאני אוהבת לנסות מתכונים מורכבים, לפעמים כל מה שצריך זה מתכון מהיר ופשוט שמביא איתו המון טעם וסיפוק.
ולכן עוגת השיש האישית הזו הפכה לאחת האהובות עליי – קינוח אישי ומהיר, בלי גלוטן ובלי סוכר, שירשים את כולם. טעים ונגיש שמתאים לכל אירוע – בין אם מדובר באירוח ספונטני, פינוק אישי או הפתעה מתוקה לילדים.
אז אם גם אתם אוהבים עוגות ומחפשים דרך קלה, מהירה ואפילו בריאה לפנק את עצמכם ואת היקרים לכם, המתכון הזה בדיוק בשבילכם!

מצרכים:

4 כפות קמח שקדים

1.5 כפות ממתיק (כף וחצי - עדיפות לאלולוז)

1/4 כפית אבקת אפייה

1 כף שמן קוקוס/MCT

1 ביצה L

1 כף חלב צמחי (שקדים/קוקוס)

1 כף ממתיק אבקת סוכר לקישוט ולהגשה

 

 לתוספת של ה״שיש״:

1 כף של ממתיק סוכר חום מעורבב עם קינמון 

או לחלופין 

1 כף של ממרח שוקולד דל פחמימה 

הכנה:

1. בקערה קטנה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים של המתכון. 

2. להוסיף אל תערובת היבשים את הרכיבים הרטובים ולערבב ביחד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. את הבלילה להעביר לספל או קערית בגודל/קוטר של ספל. 

3. לפזר מעל הבלילה את תערובת הקינמון המתוקה או את ממרח השוקולד ולערבב בעדינות ליצירת דוגמת ״שיש״.

4. להכניס למיקרו לאפייה של דקה וחצי, עד שהעוגה נראית מוצקה (לחלופין אפשר לאפות בתנור שחומם מראש ל-180C למשך 10-15 דק׳, עד להתמצקות של העוגה. 

5. להמתין כ-10 דק׳ לצינון חלקי של העוגה ולהוציא אותה מקערית האפייה אל צלחת הגשה. 

6. לפדר עם מעט ממתיק אבקת סוכר (לא חובה) ולהגיש חמים - כמה טעים!!!

.

Beige and Black Modern Fashion Collection Email Header (1).jpg
DSC02154.jpg
רוצים להיות הראשונים לדעת 
על מתכונים חדשים והטבות?
הזינו פה כתובת מייל!

תודה רבה ! נשאר בקשר !

© זכויות שמורות לתפריט 2022

bottom of page