top of page

מאפינס שחור/לבן רכים

20 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

10 עוגות מאפינס

40 דק' וזה מוכן!

את המתכון הזה אפשר להכין כעוגת שיש בתבנית של עוגה או כעוגות מאפינס קטנות ומשגעות שנוכל לקחת איתנו כנשנוש למשרד.
אם תשחקו עם סדר הוספת הבלילה הלבנה והחומה תוכלו לקבל מאפינס שונים, מה שהופך את המתכון הזה למדליק להכנה עם הילדים.

מצרכים:

1/2 כוס שמנת חמוצה/יוגורט

4 ביצים

3/4 כוס ממתיק

1/2 כפית תמצית מייפל (אפשר גם תמצית וניל)

3 כוסות קמח שקדים

2 כפות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

2 כפות אבקת קקאו אורגני ללת״ס

2 כפות מים

4-6 קוביות שוקולד מריר/ללת״ס, שבורות לחתיכות קטנות

הכנה:

1. לחמם תנור ל-170C ולשמן 2 תבניות מאפינס (של 6 שקעים כל אחת).

2. בקערה גדולה לערבב ביחד שמנת חמוצה, ביצים, ממתיק ותמצית טעם (מייפל או וניל).

3. להוסיף לקערה קמח שקדים, אבקת אפייה ומלח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

4. להעביר כ-1/3 מכמות התערובת אל קערה נוספת בגודל בינוני.

5. להוסיף לקערה הקטנה את אבקתה קקאו ואת המים ולערבב היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

6. להעביר את 2 התערובות אל תבניות הקאפקייקס באופן הבא;

בכל תבנית מאפינס להתחיל עם 2 כפות תערובת לבנה, מעל 1 כף מתערובת השוקולד, מעל להניח 2-3 שברי שוקולד ולסיים עם 1 כף נוספת מתערובת הלבנה.

7. להכניס לתנור ל-20 עד 25 דק' אפייה, עד שהמאפינס קפיצי למגע וקיסם נעוץ יוצא יבש.

* לצנן מעט לפני שמגישים.

* ניתן לשמור בכלי סגור ובמקום מוצל במשך 4-5 ימים.

bottom of page