הארוחות הכי טעימות הן אלו שמסתיימות בקינוח שוקולדי מפנק, שלצד העושר שלו הוא גם קליל יחסית ולא מתוק מידי.
אז לקראת העונה שהיא במהותה ארוחות נפלאות, הכנתי לכם מתכון לקינוח שאין מפנק כמותו. עוגת בראוניז בציפוי שוקולד שאין בה טיפה קמח!! והיא ללא גלוטן, וללא תוספת של סוכר?
העניין הוא שיש מלא מתכונים שרצים ברשת לבראוניז כאלה ואחרים, אז אתם בטח שואלים מה מיוחד בבראוניז שלי?
שאין בו קמח בכלל! אפילו לא קמח שקדים! מה שהופך את המרקם שלו לרך ונימוח וקליל.
ומה עוד? הבלילה משלבת בתוכה ממרח שוקולד בהכנה ביתית שהוא כולו בריאות ואין בו טיפת סוכר!
סקרנים?? כי לצד כל מה שכביכול אין בבראוניז הזה, יש לו טעם נפלא ועשיר והוא הולך לככב אצלכם במטבח, מעכשיו ולתמיד!!
*לגרסת פרווה יש להמיר את החמאה שבבלילה בחמאת קוקוס ואת החמאה שבציפוי בחמאת קקאו
מצרכים:
2 כפות אבקת אינטסנט פודינג שוקולד ללת״ס
2 כפות אבקת קקאו אורגני
80 גרם שברי שוקולד מריר ללת״ס
1/2 כוס חמאה
1/2 כוס ממרח שוקולד ביתי ללת״ס
4 ביצים
80 גרם שוקולד מריר ללת״ס קצוץ גס כתוספת (לא חובה)
לממרח שוקולד ביתי:
1/2 כוס חמאת אגוזי לוז
2 כפות אבקת קקאו אורגני
3 כפות ממתיק אבקת סוכר
לגנאש:
100 גרם שוקולד ללת״ס
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כף חמאה/חמאת קקאו
לתוספות:
אגוזי פקאן קצוצים דק
הכנה:
1. לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית ריבועית משומנת או עם נייר אפייה מעל (גודל תבנית: 20/20 ס״מ).
2. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את רכיבי ממרח השוקולד עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה במתיקות הרצויה.
3. בקערה שמתאימה למיקרו לחמם ביחד עד להמסה חמאה עם שוקולד ולערבב לתערובת אחידה וחלקה.
4. להוסיף אל תערובת השוקולד את ממרח השוקולד שהכנו ולערבב היטב.
5. להוסיף אל התערובת את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, עד להטמעה מוחלטת של הביצה בבלילה.
6. להוסיף את הרכיבים היבשים ולערבב שוב.
7. להוסיף את שברי השוקולד ולערבב קלות.
8. למזוג את הבלילה המוכנה אל התבנית שהכנו ולהכניס לתנור לאפייה של 15-20 דק׳, עד להתמצקות מלאה של צידי המאפה והתמצקות חלקית של המרכז.
9. להניח בצד בטמפ׳ החדר לקירור מוחלט (חצי שעה לפחות).
10. להכנת הגנאש יש לחמם ביחד על להמסה את רכיבי הגנאש ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
11. להוציא את עוגת הבראוניז המוכנה מהתבנית ולהניח מעל רשת. למזוג מעל מחצית מכמות הגנאש באופן שיכסה את כל הבראוניז. להכניס למקרר לקירור של כ-10 דק׳.
12. להוציא מקירור ולמזוג את שארית הגנאש מעל באופן שיכסה את כל עוגת הבראוניז ולפזר מעל את שברי האגוזים. להכניס שוב לקירור של כשעה.
13. לקראת ההגשה להוציא את הבראוניז מקירור ולחתוך למרובעים בגודל הרצוי בעזרת סכין חדה.