top of page

בסיס לעוגת פאי

12 דק' אפייה בתנור

ללא גלוטן | ללא תוספת סוכר

בסיס לעוגת פאי אחת

30 דק' וזה מוכן!

הפאי הוא מאפה שעשוי מקלתית דקה (הבסיס) שממולאת במילויים שונים, מלוחים או מתוקים, ואחת הגרסאות היותר פופולאריות היא כמובן הפאי תפוחים.

כמות הרכיבים במתכון מספיקה גם לשכבת הבסיס של הפאי וגם לשכבה העליונה והוא בעצם מדמה בצק חמאה פריך "רגיל".
אני משתמשת במתכון הזה בטכניקת אפייה שנקראת "אפייה עיוורת", שהיא בעצם טכניקה קלאסית לאפיית קלתית בצק פריך של פאי וטארטים.
הרעיון שעומד מאחורי הטכניקה הזו הוא לתת אפשרות לקלתית להיאפות קודם ללא המילוי, גם אם מדובר במלית קרה וגם אם מדובר במלית חמה שדורשת אפייה קצרה.

מצרכים:

**כמות המצרכים במתכון הזה מספיקה גם לבסיס וגם ל"כיסוי" של הפאי**

2.25 כוסות קמח שקדים (שתיים ורבע כוסות)

3 כפות קמח קוקוס

1/2 כפית קסנטן גאם

1/4 כפית מלח

1/2 כוס חמאה מומסת

1/4 כוס ממתיק

2 כפות אינסטנט פודינג וניל/ממתיק אבקת סוכר

1 ביצה

הכנה:

1. לחמם תנור ל-160C.

2. בקערה לערבב את כל הרכיבים היבשים חוץ מהממתיק.

3. בקערה גדולה נוספת לערבב חמאה מומסת וממתיק, להוסיף ביצה ולערבב היטב.

4. להוסיף לקערת הרכיבים ה"רטובים" את התערובת של הרכיבים ה"יבשים" ולערבב ביחד עד ליצירת בצק.

5. לחלק את הבצק ל-2 חצאים. את אחד החצאים לרדד ולהצמיד לתבנית הפאי ואת החצי השני לשים בינתיים בקירור. את העברת הבצק המרודד רצוי לעשות בעזרת נייר האפייה.

6. במידה והבצק נשבר/או לא עובר בשלמותו, עליכם לקחת את פיסות הבצק שנותרו על נייר האפייה ו"להדביק" ממש כמו פאזל את החתיכות אל התבנית  עד ליצירת תחתית שלמה ומלאה שמוצמדת באופן אחיד אל תבנית הפאי.

7. לייצר "משקולת" עבור האפייה של הבסיס – להניח נייר אפייה מעל התבנית עם הבצק ומעל הנייר לשפוך קטניות לא עשויות, כמו למשל, שעועית/אורז/כוסמת.

8. להכניס את הבסיס עם ה"משקולת" לתנור לאפייה של 10-12 דק', עד להזהבה קלה.

9. להוריד את המשקולת מהבסיס (על ידי תפיסת קצוות הנייר והרמה שלו מהתבנית בזהירות).

10. עכשיו הבסיס לפאי מוכן וממתין לשלב המילוי.

*את החצי השני של הבצק נרדד ונניח מעל המילוי של הפאי במידה ומדובר במילוי חם באופן שנבחר.

זה יכול להיות בצורה של "פסים" או ככיסוי "מלא" עם חריצים.

bottom of page