מתכון דל פחמימה שווה לקינוח אהוב עלי במיוחד - שטרודל תפוחים מחמם ואוהב.
מצרכים:
לבצק:
2.25 כוסות קמח שקדים (שתיים ורבע כוסות)
3 כפות קמח קוקוס
1/2 כפית קסנטן/גואר גאם
1/4 כפית מלח
1/2 כוס חמאה מומסת
1/4 כוס ממתיק
2 כפות אינסטנט פודינג וניל ללת״ס/ממתיק אבקת סוכר
1 ביצה
ל"תפוחים":
50 גרם חמאה
3 זוקיני בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לריבועים בגודל קטן-בינוני
1 כפית קינמון
1 כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
2/3-1 כוס ממתיק סוכר חום או אלולוז
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
לקרמל:
1 כוס שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כוס חמאה (כ-60 גרם)
1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
קרמל:
1.במחבת בגודל בינוני להמיס חמאה על אש בינונית עד להשחמה קלה.
2.להוסיף את השמנת ואת הממתיק ולערבב. להביא לרתיחה ולהמשיך לבשל תוך כדי ערבוב על אש נמוכה 5-7 דק' עד שהקרמל מתכהה ומסמיך.
•להוריד מהאש ולהניח בצד לצינון.
תערובת ״תפוחים״:
1.לחמם מחבת על אש נמוכה-בינונית ולהמיס את החמאה עד לקבלת צבע זהוב.
2.להוסיף למחבת את הזוקיני החתוך ואת התבלינים ולערבב ביחד.
3.להוסיף 2/3 כוס ממתיק ולערבב ולהמשיך לבשל כ-15 דק'.
4.להוסיף לתערובת מיץ לימון, לערבב ולטעום כדי לבדוק אם יש צורך בהוספת ממתיק.
5.להמשיך לבשל מכוסה עוד כ-10 דק' ולעשות טעימה נוספת.
6.להמשיך לבשל מכוסה 15-20 דק', עד לקבלת סמיכות של תערובת ה״תפוחים״.
7.לצנן לגמרי לפני שמוסיפים לבצק.
הכנת הבצק:
1.בקערה לערבב את כל הרכיבים היבשים חוץ מהממתיק.
2.בקערה גדולה נוספת לערבב חמאה מומסת וממתיק, להוסיף ביצה ולערבב היטב.
3.להוסיף לקערת הרכיבים ה"רטובים" את התערובת של הרכיבים ה"יבשים" ולערבב ביחד ליצירת בצק.
4.לחלק את הבצק ל-2 חצאים. לרדד כל אחד מחצאי הבצק בין 2 ניירות אפייה לצורה מלבנית.
הרכבה ואפייה:
1.מעל כל מרובע של בצק למרוח בעדינות את הקרמל.
2.ובמרכז כל מרובע לשים את תערובת ה״תפוחים״.
3.בעזרת נייר האפייה לגלגל את ריבועי הבצק לצורת גליל באופן שיכסה ויעטוף את כל המילוי ששמנו במרכז הבצק.
4.להכניס את גלילי הבצק הממולאים למקרר לרבע שעה.
5.לחמם תנור ל-160C.
6.לסמן את חיתוך העוגיות בגלילים ולהכניס לתנור לאפייה של 15-20 דק׳, עד לקבלת הזהבה.
7.לצנן במשך כ-5 דק׳ ולחתוך בעדינות של העוגיות. אחרי 10-15 דק׳ לפדר במעט אבקת סוכר ולהגיש חמים.