מה לא נאמר כבר על הביס המתוק, המוכר והממכר הזה שנקרא - הרוזלך!
עוגיות שבמקור מכינים מבצק שמרים, ללא חלב/סוכר/ביצים, והוא בעצם בצק של פיצה בשילוב עם ממרחים מתוקים.
אז הכנתי לנו גרסה דלת פחמימה נדירה! מבצק נפלא בלי סוכר/ביצים ומוצרי החלב ניתנים להחלפה.
גרסה שמפתיעה בפשטות שלמה וגם ברמת הטעימות שלה.

מצרכים:
2⁄3 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת חלבון מי גבינה (אפשר גם א. חלבון ביצה)
½ כף קסנטן
½1 כף ממתיק אבקת סוכר
3-4 כפות מים חמים
½ כף קינמון
4 כפות ממתיק סוכר חום
2-3 כפות חמאה מומסת
הכנה:
1. להכנת המילוי לערבב בקערה קטנה קינמון עם ממתיק סוכר חום ולהניח בצד.
2. לחמם תנור ל-170C.
3. להכנת הבצק לערבב בקערה בינונית את הרכיבים היבשים ליצירת תערובת אחידה.
4. להוסיף אל התערובת את המים, לערבב וליצור תערובת בצקית.
5. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה, לעובי הדק והיציב ביותר.
6. להבריש את מרובע הבצק שקיבלנו בחמאה המומסת ולפזר מעל 2/3 מתערובת הממתיק והקינמון.
7. בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה לחתוך את המרובע ל-9-12 מלבנים. לגלגל כל אחד מהמלבנים לגליל.
8. להניח את הגלילים על תבנית עם נייר אפייה, להבריש שוב עם חמאה ולפזר מעל את שארית תערובת הממתיק והקינמון.
9. להכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק׳, עד לקבלת הזהבה ומוכנות מלאה של הבצק.
10. להגיש חמים עם שוקולד מריר מומס לטבילה.