תם מוזמנים לארוחה ויש לכם בדיוק חצי שעה להכין קינוח שיהיה מושלם - למי שאוכל דל פחמימה וגם למי שלא?
הגעתם למקום הנכון! כי היום אני משתפת אתכם בקינוח שיכול להיות מדויק בסיום כל ארוחה.
חורפית, קיצית, כבדה או קלילה.
קינוח שמאוד קל להכין והוא יכול בקלות להתאים את עצמו לתזונה הדלת פחמימה.
כמו במתכונים דלי פחמימה נוספים, אני מחליפה את התפוחים בזוקיני/קישואים. והמתכון המושלם הזה והוא ההוכחה הניצחת לזה שהתזונה הדלת פחמימה היא מאגר של אפשרויות בלתי נגמרות של טעמים ומטעמים!

מצרכים:
לתערובת התפוחים:
50 גרם חמאה
5-6 זוקיני מקולף וחתוך לקוביות קטנות
1 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט
קורט מלח
3/4 כוס ממתיק סוכר חום / לשלב עם אלולוז
2כפות מיץ לימון סחוט טרי
לקרמבל:
1/2 כוס קמח שקדים
2 כפות ממתיק אבקת סוכר
2 כפות חמאה רכה
2 כפות פקאן קצוץ גס (אפשרות)
1 כפית קינמון טחון (אפשרות)
הכנה:
תערובת תפוחים:
1.במחבת בגודל בינוני להמיס את החמאה עד לקבלת גוון זהוב.
2.להוסיף אל החמאה את הזוקיני, הממתיק והתבלינים.
3.לערבב היטב ולבשל מכוסה על אש בינונית במשך כ-15-20 דק׳, עד לריכוך מוחלט של הזוקיני וקירמול של הממתיקים (התערובת תהיה הרבה יותר מצומצמת בשלב הזה ובצבע זהוב כהה).
4.להוסיף את מיץ הלימון ולערבב. לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
שטרויזל:
1.בקערה קטנה לערבב ביחד את הרכיבים היבשים של התערובת.
2.להוסיף את החמאה המומסת ולמולל בידיים לקבלת תערובת פירורית.
3.להעביר לתבנית שמתאימה לתנור (אפשר גם בנינג׳ה) ולאפות במשך כ-10-12 דק׳, על 180C, עד שמתקבלת הזהבה קלה ופירורי השטרויזל נראים מוכנים. כדאי לערבב במהלך האפייה על מנת שהפירורים יעשו במידה שווה מכל הצדדים.
הרכבה:
1. לפזר את פירורי השטרויזל מעל הקרמבל המוכן ולהניח בצד. לחמם מעט לפני ההגשה.
•מומלץ להגיש עם מעט אבקת סוכר או קצפת לא מתוקה מעל.
•התערובת מתאימה לתבנית ריבועית בגודל של 12/12 ס״מ
להעביר לתבנית שמתאימה לתנור (אפשר גם בנינג׳ה) ולאפות במשך כ-10-12 דק׳, על 180C, עד שמתקבלת הזהבה קלה ופירורי השטרויזל נראים מוכנים. כדאי לערבב במהלך האפייה על מנת שהפירורים יעשו במידה שווה מכל הצדדים.