top of page

פנקייק תפוחים ללא תפוחים

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

17-20 פנקייקים

40 דק׳ וזה מוכן!

ידעתם שתפוחים לא מומלצים בתזונה דלת פחמימה?
וידעתם שהזוקיני יכול להחליף את התפוחים?
עד כדי כך שאין מצב שתוכלו להבחין שמדובר בזוקיני ולא בתפוחים?
קבלו גרסה בריאה לפנקייק תפוחים, תפוח ורך ומתוק ומשגע - שתרצו להכין כל השנה!!

3 דברים חשובים במתכון הזה:
1. הקסנטן גאם או הגואר גאם חשובים להתמצקות של הבלילה של הפנקייקים ולגמישות של התוצאה הסופית ולכן אני ממליצה לא לוותר עליהם.
2. עבור הקרמול של הזוקיני, כדאי ומומלץ להשתמש בממתיק שהוא כמו סוכר חום, אבל גם ממתיק ״רגיל״ יעבוד.
3. את המתקת הפנקייקים אני ממליצה לעשות בעזרת סירופ מייפל קיטוגני (שמתי לכם הפנייה למתכון באתר של התפריט), אבל אפשר להמתיק גם בעזרת ממתיק אבקת סוכר, כ-1/4 כוס.

מצרכים:

לפנקייק:

4 ביצים

1 גביע יוגורט (200 מ״ל)/גביע שמנת חמוצה

1/4 כוס סירופ מייפל קיטוגני

- מתכון פה https://bitly.ws/35QAc

1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1 כוס קמח שקדים

1/3 כוס קמח קוקס

1/2 כפית גואר גאם/קסנטן גאם

1/4-1/3 כוס חלב שקדים

50 גרם חמאה/שמן קוקוס לשימון המחבת


למילוי:

2 זוקיני גדולים/ 3 בגודל בינוני, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

50 גרם חמאה

2/3 ממתיק כמו סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1/2 כף מיץ לימון סחוט טרי

קורט מלח

1 כף ממתיק אבקת סוכר לקישוט

הכנה:

1. במחבת סוטאז׳ להמיס חמאה.

2. להוסיף אל החמאה את קוביות הזוקיני ולערבב.

3. להוסיף אל הזוקיני את הממתיק, תמצית הווניל, המלח והלימון, לערבב היטב ולבשל מכוסה על אש בינונית-גבוהה במשך 20-30 דק׳. שימו לב! חובה לערבב מידי פעם כדי שהזוקיני לא ישרף. לבשל עד שהזוקיני מתרכך ומתקרמל ומקבל צבע שזוף ויפה.

4. בקערה גדולה לערבב ביחד את כל רכיבי הפנקייק לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

5. להוסיף אל הבלילה של הפנקייק את תערובת הזוקיני המוכנה ולערבב.

6. לחמם מחבת שטוחה (עדיפות למחבת פנקייקים או מחבת קרפ) ולהבריש מעל מעט חמאה.

7. בעזרת כף ליצור תלוליות של פנקייקים, כ-2 כפות לפנקייק.

8. להמתין עד שמתחילות להיווצר בועות בחלק העליון של הפנקייק ואז להפוך בעזרת כף ותרבד להשלמת עשיית הצד השני של הפנקייק.

• להגיש חם עם מעט אבקת סוכר מעל.

bottom of page