פנקוטה היא קינוח איטלקי שמבוסס על שמנת, ג'לטין, סוכר ווניל. תהליך הכנה שלה כולל בישול של השמנת, הסוכר והווניל ביחד ולאחר מכן הוספה של הג'לטין כשהוא מומס.
היא מוגשת לאחר קירור במרקם של רפרפת וניתן להוסיף לה מגוון רטבים, כמו למשל: רוטב פירות יער, קרמל ועוד.
חשוב שתדעו:
1. זה קינוח שההכנה שלו בגרסה הקיטוגנית היא זהה להכנת הגרסה ה"רגילה" כשההבדל היחיד הוא למעשה השימוש בממתיק במקום בסוכר.
2. ההכנה של הפנקוטה היא מאוד מהירה, לא יותר מ-10-15 דק'.
אבל היא צריכה זמן צינון ליצירת המרקם של הרפרפת - כ-4 שעות במקרר.
3. אפשר להגיש את הפנקוטה בתוך הכלי שבו קיררתם אותה ואפשר גם להגיש אותה מחוץ לכלי. כדי "לשחרר" את הפנקוטה מהכלי, פשוט שימו את הכלי בתוך קערה עם מים רותחים למשך דקה. שימו את צלחת ההגשה מעל הכלי ותהפכו אותו בזהירות כך שהפנקוטה תצא בשלמותה.
!! לא לעזוב את הפנקוטה בכלי עם המים הרותחים כי היא נמסה בקלות.
!! את הרוטב והתוספת שמעל תשימו רק לפני ההגשה.
מצרכים:
1 כף אבקת ג'לטין
2 כפות מים קרים
2 כוסות שמנת מתוקה
1 כוס חלב שקדים/חלב קוקוס
1/3 כוס ממתיק אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
הכנה:
1. לשמן קלות (עם שמן קוקוס/חמאה) 4 תבניות חרסינה/קעריות קטנות עם שוליים ישרים (כדי שתוכלו לחלץ את הפנקוטה אח"כ בקלות מהכלי).
2. בקערית קטנה נוספת, לערבב ביחד מים וג'לטין ולהניח בצד.
3. בסיר קטן לערבב ביחד את שאר המצרכים; שמנת מתוקה, חלב שקדים, ממתיק ותמצית וניל ולחמם עד לרתיחה קלה. ברגע שהתערובת מגיעה לרתיחה להנמיך את גובה האש ולהמשיך לבשל כמה רגעים.
4. להוסיף לתערובת את המים עם הג'לטין ולטרוף במהירות וביסודיות עד שמתקבלת תערובת חלקה.
5. לצנן בטמפרטורת החדר. ברגע שהתערובת כבר לא חמה, למזוג אותה לקעריות ולהכניס למקרר למשך 4 שעות לפחות או אפילו למשך הלילה.
6. אחרי שהפנקוטה יציבה אפשר להפוך אותה מעל צלחת ואפשר גם להשאיר בקערה.
7. כדי לחלץ את הפנקוטה מהקערית, שימו את הכלי בתוך קערה עם מים רותחים כך שהמים יחממו וימיסו מעט את הבסיס של הכלי. תניחו צלחת קינוח מעל החלק הפתוח של הקערה של הפנקוטה ותהפכו בזהירות את הקערה מעל הצלחת, כך שהפנקוטה תשתחרר ותהיה על הצלחת, מוכנה לקישוט.
* אך ורק לפני ההגשה, לשים מעל מיץ רימונים ולפזר מעל רימונים/פירות יער.