מתכון שהכנתי במקור לוולנטיינ'ס ובהחלט מתאים לכל ארוחה מפנקת שיש בסופה קינוח מבטיח.
מדובר בקינוח שוקולדי ביותר, שאין בו שוקולד, והוא מתבסס על אבקת קקאו בתוספת של שמנת וממתיק.
אני מציעה להגיש את השוקולד בתוספת של פירות יער, שקדים/אגוזים ואפילו עוגה בחושה בסיסית חתוכה למרובעים.
ומה עוד? אתם ממש לא חייבים פה כלי של פונדו, הרוטב השוקולדי הזה, בגלל שאינו מבוסס על שוקולד מומס, ימשיך להיות נוזלי ולא יתמצק לאורך זמן.

מצרכים:
לתערובת השוקולד:
300 גרם שמנת מתוקה
60 גרם אבקת סוכר ממתיק
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות חמאה
2 כפיות תמצית וניל
קורט מלח
6 כפות אבקת קקאו ללא סוכר
(אפשר להמיר חלק מהכמות באבקה להכנת שוקו ללת״ס)
* (הכמות במתכון גדולה ותשאיר אתכם עם אקסטרה רוטב שוקולד שתמיד כייף שיהיה במקרר)
פירות יער לתוספת:
תותים
אוכמניות
פטל
אגוזי פקאן/מלך
הכנה:
את הפונדו נכין בשיטה שנקראת "בן-מארי" שבה אנחנו ממיסים את רכיבי התערובת מעל סיר עם מים רותחים.
1. להכין סיר בגודל בינוני ולהרתיח בו מים עד 1/3 גובה הסיר.
2. בקערת זכוכית או מתכת בגודל בינוני שמתיישבת באופן יציב מעל הסיר, להכניס את כל הרכיבים.
3. להניח את הקערה מעל הסיר עם המים הרותחים ולערבב לאט בעזרת מטרפה את כל הרכיבים עד להמסה מוחלטת של השמן קוקוס ושל החמאה ועד ליצירת תערובת שוקולדית אחידה וחלקה.
4. להעביר את התערובת לכלי ההגשה, לחתוך פירות יער בצד ולהגיש.