מתכון לפודינג עשיר שמאוד מזכיר פודינג של פעם.
השילוב בין אבקת הקקאו לשוקו ללת״ס יוצר טעם שוקולד נעים ועדין והופך את הקינוח הזה למפנק במיוחד.
מצרכים:
1.5 כוסות שמנת מתוקה להקצפה או 1 כוס שמנת מתוקה+1/2 כוס חלב שקדים (סה״כ כוס וחצי של נוזל)
1/4 כוס ממתיק פחות כפית
1 כפית אבקת שוקו ללת״ס
1/2 כוס אבקת קקאו אורגני
1/2 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קסנטן גאם
הכנה:
1. בסיר קטן מעל אש קטנה לחמם במשך 5 דק׳ שמנת מתוקה, ממתיק, אבקת קקאו ותמצית וניל.
2. לפזר מעל את הקסנטן גאם (להשתדל באופן שווה מעל התערובת שבסיר) ולטרוף במהירות וביסודיות ליצירת תערובת אחידה ועד לעיבוי והסמכה של התערובת. בערך 10 דק' של ערבוב מהיר, על אש בינונית.
3. בעזרת כף להעביר את התערובת לצנצנות/כוסות קינוח (מספיק ל-4 מנות).
4. להעביר למקרר להתייצבות וקירור למשך שעה-שעתיים.
*ניתן לשמור אטום במקרר במשך כ-5 ימים.