top of page

ענני מרנג ופירות יער

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

6-8 מנות

90 דק' וזה מוכן!

גרסה דלת פחמימה לקינוח מושלם שמתאים לארוחת ערב חגיגית ובכלל-ענני מרנג בתוספת של קצפת לא ממותקת ותפזורת פירות יער.

מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה?
המרנג מעולה כמו שהוא כך שאין חובה לתוספות, אבל הן בהחלט משדרגות.
תקפידו על מתיקות עדינה לקצפת על מנת שטעמה יתן איזון למתיקות של המרנג ולחמיצות הקלה של הפירות.

מבחינת ההגשה, המרנג מאוד עדין וחייב להתקרר לחלוטין לפני שאתם מנתקים אותו מתבנית האפייה.

את התוספות תכינו לפני ותניחו בצד בנפרד. כך תוכלו להרכיב את המנה בקלות ממש לפני ההגשה.

מצרכים:

מצרכים למרנג:

4 חלבונים

1 כפית קרם טרטר

1/2 כוס ממתיק 

1/2 כוס ממתיק אבקת סוכר

1.5 כפיות מיץ לימון (כפית וחצי)

1 כפית תמצית וניל

3 כפיות קסנטן גאם


מצרכים למילוי:

1/3 כוס אינסטנט פודינג וניל ללת״ס

1 מיכל שמנת מתוקה

1/2 כוס פירות יער (אפשר להפוך חלק למחית או להשאיר את הפירות בשלמותם)

הכנה:

מרנג:

1. לחמם תנור ל-150C.

2. להקציף ביחד קרם טרטר וחלבונים, עד שהתערובת מתחילה להפוך לקצף.

3. להוסיף לתערובת את הממתיקים, 1/2 כוס בכל פעם, עד שהקצף נהיה יותר

יציב ו"קשיח".

4. לקפל בעדינות אל תוך תערובת הקצף מיץ לימון וקסנטן גאם.

5. העברה לתבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה/משטח סיליקון מיוחד

לאפייה:

- את הקצף אפשר פשוט להעביר בעזרת כף ולייצר "עיגולים" עם "בור"

במרכז, או לחילופין להעביר לשקית זילוף ולזלף את הצורה שאנחנו רוצים.

7. להכניס לתנור ואחרי 10 דק' להוריד את חום התנור ל-100C ולאפות

60 דק', עד שהמרנג כבר לא דביק ומעט קשיח למגע.

8. להוציא מהתנור ולחכות שהמרנג יתקרר באופן מוחלט לפני שמתנתקים

מנייר האפייה ומכינים לקראת ההרכבה.


מילוי והרכבה:

1. בקערת מיקסר/בקערה עם מיקסר ידני, להקציף ביחד את השמנת עם

האינסטנט פודינג, עד לקבלת מרקם של קצפת.

2. להעביר לשקית זילוף או להשאיר בקערה ולהכניס למקרר לפחות

לשעה לייצוב.

3. לקראת ההגשה, לזלף מעל כל יח' מרנג את כמות הקצפת הרצויה ולפזר מעל מעט פירות יער - להגיש ולהמתין כדקה למטר המחמאות שתקבלו.

bottom of page