top of page

סירופ מייפל

דל פחמימה | ללא גלוטן

צנצנת סירופ בינונית

15 דק' וזה מוכן!

סירופ המיייפל ה"מקורי" מיוצר באופן מסורתי בצפון אמריקה ובקנדה והוא למעשה סירופ מתוק שמיוצר מעצי אדר סוכר.
המייפל האמיתי (לא סירופ "בטעם" מייפל) נחשב כממתיק טבעי ובהרבה סוגי תזונה ממליצים להשתמש בו על פני השימוש בסוכר "רגיל".

שימו לב, למרות שהוא טבעי ונחשב כ"בריא" יותר, הוא עדיין מלא בסוכר ויש בו 67 גרם פחמימה (ביחס ל-100 גרם סירופ), מתוכם 59 גרם סוכרים.
ולכן כבר הרבה זמן אני חושבת על הדרך לייצר סירופ מייפל שיתאים לתזונה קיטוגנית/דלת פחמימה ויהיה ללא תוספת סוכר.
מעבר לשימוש בסירופ כתוספת
ליד קינוחים כמו פנקייקים, וופל בלגי, פרנץ' טוסט וכד', אפשר להשתמש בו בקלות כממתיק נוזלי במתכוני קינוחים ועוגות למיניהם.

מצרכים:

כוס מים-מחולקת ל-1/4 ו-3/4

1 כפית קסנטן גאם

2/3 כוס ממתיק

1/4 כפית מלח

1 כף תמצית מייפל (אפשר להמיר בתמצית וניל)

1 כפית תמצית וניל 

הכנה:

1. בקערה קטנה לערבב ביחד 1/4 כוס מים עם קסנטן גאם ולהניח בצד למספר דקות.

2. בסיר קטן לשים את שארית המים (3/4 כוס), מלח וממתיק ולחמם על אש קטנה. ברגע שהתערובת מתחילה לבעבע להוריד את הסיר מהאש.

3. להוסיף לסיר את תערובת הקסנטן גאם ולערבב היטב.

4. להוסיף את תמצית הוניל ותמצית המייפל ולערבב היטב.

5. להניח בצד לקירור מוחלט והסמכה של הסירופ.

* לשמור בכלי סגור ובקירור.

bottom of page