מוס שוקולד הוא ל גמרי הקינוח המושלם, קליל יחסית במרקם, גדוש בטעמים ומאוד קל להכנה. הגרסה הזו, מעבר להיותה טעימה בטירוף, מוצלחת גם למי שרגיש ללקטוז כשאת השמנת מחליף חלב קוקוס שנותן לטעמו של המוס עומק נוסף.

מצרכים:
מצרכים למוס שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר 85% צפונה או שוקולד מריר ללת״ס
250 גרם חלב קוקוס (מה שמגיע בקרטון)
250 גרם קרם קוקוס קר אחרי לילה אחד במקרר לפחות (מה שמגיע בפחית שימורים)
3 כפות שמן זית
מצרכים למוס שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן ללת״ס
500 גרם חלב קוקוס
3 כפות שמן זית
הכנה:
עבור כל סוג שוקולד תהליך ההכנה זהה ובנפרד:
1. בסיר קטן להרתיח 250 גרם חלב קוקוס ולהמיס בתוכו 200 גרם שוקולד.
2. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
3. להוסיף לתערובת 3 כפות שמן זית ולערבב היטב.
4. בקערה נפרדת להקציף 30-60 שניות 250 גרם של קרם קוקוס (קר מהמקרר).
5. לקפל את הקרם קוקוס המוקצף אל תערובת השוקולד, לתערובת אחידה וחלקה.
6. להעביר את התערובת כולה אל כלי שנוח למזוג ממנו אל כלי ההגשה.
7. למזוג אל כלי ההגשה ולהכניס למקרר לכמה שעות לפחות (עדיף ללילה), עד להתמצקות וקבלת מרקם עדין ומעולה של מוס.
* להגשה אפשר לגרד מעל מעט שוקולד, או להניח חצי תות.
* להגיש קר.