לסבתא שלי שהגיעה לארץ מפולניה היה ארסנל מתכונים די מכובד, אבל אחד מהם היה אהוב עלי במיוחד!
ואלו היו עוגיות הכרוסט. היא הכינה אותן בצורה של פפיון עם קצוות משוננים והגישה אותן בחגים ובאירועים מיוחדים.
סבתא שלי לא חיה כבר הרבה שנים, ואם יש משהו שאני מתגעגעת אליו זה עוגיות הכרוסט שלה.
ולכן כשהצלחתי להכין אותן, ועוד בגרסה דלת פחמימה, ההתרגשות שלי היתה כל כך גדולה שכתבתי ישר לכל המשפחה!
אז יאללה, קבלו ממני מתכון קל בטירוף! לעוגיות פציחות בטעם עדין שלא תוכלו להפסיק לאכול!!
ומה עוד?
במתכון הזה אתם לא יכולים לוותר על הקסנטן גאם וגם לא על אבקת החלבון, אז להצטייד ולהיכנס למטבח, כי המתכון הזה הוא האושר בהתגלמותו!
מצרכים:
לבצק:
(מתקבלות כ-30 יחידות בגודל בינוני של 1.5/1.5 ס״מ)
2/3 כוס קמח שקדים
1 כף אבקת חלבון (חובה כי זה מה שנותן את הקראנץ׳)
1/2 כף קסנטן
3 כפות מים חמים
שמן mct לטיגון (אפשר גם שמן קוקוס)
לקישוט ומתיקות:
1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את הרכיבים היבשים ליצירת תערובת אחידה.
2. להוסיף אל התערובת את המים החמים, לערבב וליצור תערובת בצקית.
3. לקמח נייר אפייה בעזרת קמח שקדים או אבקת חלבון ולרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה, לעובי הדק והיציב ביותר.
4. להניח מעל הבצק המרודד נייר אפייה ולהפוך את הבצק. ועכשיו להסיר את נייר האפייה שמעל הבצק (מה שהיה מקודם מחת לבצק). בשלב הזה בעצם אתם מאפשרים את הפרדת הבצק מנייר האפייה בקלות לקראת השלב הבא.
5. לחתוך את הבצק למרובעים בגודל של 1.5/1.5 ס״מ בעזרת גלגלת לחיתוך פיצה או גלגלת משוננת לחיתוך פסטה. לחמם עד לרתיחה קלה שמןMCT במחבת ולטגן את חתיכות הבצק עד שמתקבלת הזהבה ובועות עדינות. להעביר מהשמן אל צלחת עם נייר סופג או מעל רשת לצינון.
6. להמתין כרבע שעה עד לצינון מוחלט של העוגיות המטוגנות ולפדר עם ממתיק אבקת סוכר.