אם אתם כמוני ואוהבים לדעת בדיוק מה נכנס לגוף שלכם, חלב שקדים ביתי הוא המענה המושלם.
בניגוד לאלו שקונים בחנות - במתכון הזה יש רק שקדים טריים ומים נקיים, ללא חומרים משמרים או סוכר נוסף.
והבונוס? רק כ-3 גרם פחמימות לכוס עם טעם קרמי ועשיר שיחזיק לכם עד 5 ימים במקרר.
והכי כיף שהשקדים הטחונים לא הולכים לפח - בקטגוריית לחמים ולחמניות תמצאו מתכון ששמו "לחם שאריות חלב שקדים".

מצרכים:
2 כוסות שקדים טבעיים (לא מקולפים)
4 כוסות מים (עדיף מסוננים/מינרלים)
הכנה:
1.להשרות את השקדים ללילה אחד (אפשר גם 2) לפחות במקרר או מכוסה בטמפ׳ החדר.
2.לסנן את השקדים מהמים ולשטוף אותם שוב ולהעביר למערבל מזון ביחד עם 4 כוסות מים.
3.לטחון לתערובת דקה מאוד ונוזלית (בשלב הזה התערובת לבנה עם חתיכות קטנות של שקדים קצוצים).
4.לסנן את התערובת באופן שבו נוכל להפריד את החלב מהשקדים הטחונים. אפשר להיעזר במסננת צפופה אבל אני מציעה לקנות חיתול טטרא או חיתול להכנת גבינות.
5.לסחוט היטב את החיתול מכל הנוזלים (את הקידם הקצוצים נשמור בצד כי אפשר להכין מהם דברים נפלאים...).
6.להעביר את החב לבקבוק זכוכית ולשמור בקירור עד 5 ימים