יש לא מעט חילוקי דעות לגבי השימוש בחמאת בוטנים בתזונה דלת פחמימה/קיטוגנית. מצד אחד בוטנים נחשבים לקטניות ומצד שני יש להם תכונות נפלאות ואפילו יכולת לווסת את רמת הסוכר בדם, כך שזה אחלה נשנוש, וכמו בכל דבר, גם זה צריך להגיע במינון הנכון.
בנוסף, תבחרו את חמאת הבוטנים שלכם בקפידה, היא צריכה להיות טבעית וללא תוספת סוכר בכלל.
מצרכים:
1 כוס חמאת שקדים
1/2 כוס חמאת בוטנים
1.25 כוס קמח קוקוס (כוס ורבע)
1 כף ממתיק אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 חבילות שוקולד מריר/ללת״ס
2 כפות שמן קוקוס
קורט מלח
קורט מלח גס לקישוט ותוספת טעם מעל (לא חובה)
הכנה:
1. לרפד תבנית אפייה עם נייר אפייה ולשמן טיפה.
2. לערבב בקערה לקבלת תערובת אחידה: חמאת שקדים, חמאת בוטנים, קמח קוקוס, ממתיק, תמצית וניל ומלח.
3. להעביר את התערובת לתבנית, להדק ו"לשטח" אותה ככל האפשר בתבנית ולהכניס למקפיא ל-30 דק' לפחות.
4. להמיס שוקולד עם שמן קוקוס במיקרו (30-60 שניות), עד לקבלת תערובת חלקה.
5. לשפוך את תערובת השוקולד מעל לשכבה הקפואה של החמאת בוטנים.
6. להכניס לפריזר למשך שעתיים לפחות.
7. לחתוך/ לשבור לחתיכות בגודל הרצוי.