אין דבר העומד בפני הרצון. אולי חוץ מדייניש שוקולד. וכזה הכנתי היום...שזופים, רכים ומפונקים בממרח שוקולד.
ובגרסה שאין בה גלוטן וסוכר - כן?
הדייניש מגיע מדנמרק והבצק התפוח והמפנק שלו כולל בד״כ קמח, חלב, ביצים וחמאה-הבסיס לבצק שמרים.
ומכיוון שבמטבח הדל״פ אין בצק שמרים, יש בצק אחר שקצת מזכיר בעיני בצק שמרים והוא בצק הפט-הד .
בצק שמבוסס על גבינה וחמאה ובשילוב עם קמחים דלי פחמימה נותן מרקם מעולה של בצק גמיש, שאפשר להכין ממנו מגוון מאפים! וגם מאפי ״שמרים״.
מצרכים:
לבצק:
170 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
1/4 כוס חמאה (50 גרם)
1/2 כוס קמח שקדים
1/4 כוס קמח קוקוס
1/4 כוס ממתיק אבקת סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית קסאנטן/גואר גאם
1 ביצה L
למילוי:
3/4 כוס חמאת אגוזי לוז
2 כפות אבקת קקאו אורגני
2-3 כפות ממתיק אבקת סוכר, או לחילופין 1 כף אינסטנט פודינג שוקולד ללת"ס
לקישוט:
3 כפות ממתיק אבקת סוכר
1-2 כפות של מים (תלוי בסמיכות הרצויה)
הכנה:
מילוי:
1. בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד את כל הרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
1.לאחסן בכלי סגור ובמקום מוצל.
בצק:
1.בקערה שמתאימה למיקרו להמיס גבינת מוצרלה עם חמאה (2 דק׳ על חום מקסימלי).
2.לחילופין אפשר להמיס את התערובת בשיטת הבאן-מרי (להניח את רכיבי התערובת בקערה עמידה לחום מעל סיר שכרבע ממנו עם במים רותחים).
3.לערבב את הגבינה והחמאה המומסות לתערובת חלקה ואחידה.
4.להניח מעל הקערה רשת לסינון ולשפוך אליה את הרכיבים היבשים.
5. בעזרת רשת הסינון לנפות את תערובת היבשים אל תערובת הגבינה המומסת ולערבב ביחד.
6.להוסיף ביצה טרופה ולערבב ליצירת כדור בצק מעט לח.
7.לפזר 2 כפות קמח שקדים מעל נייר אפייה ולהניח מעליו את כדור הבצק.
8.להניח מעל נייר אפייה נוסף ולרדד אותו בין 2 ניירות האפייה למרובע בעובי של כ-2-3 מ״מ.
הרכבה:
1.למרוח מעל הבצק את ממרח השוקולד.
2.לקפל את משטח הבצק ל-2.
3.לחתוך את משטח הבצק המקופל לפסים ברוחב של כ-2-3 ס״מ.
4.לגלגל את פסי הבצק לשבלולים ולהעביר אותם אל תבנית עם נייר אפייה מעל כשהם עומדים עם פני השבלול במגע ישיר בנייר האפייה.
5.להכניס לתנור שחיממנו מראש ל-170C למשך כ-20 דק׳, עד לקבלת הזהבה והתמצקות של המאפה.
הכנת תערובת לזילוף:
1.בקערה קטנה לערבב את רכיבי הציפוי עד לקבלת תערובת מעט סמיכה ונוזלית.
2.לזלף את הציפוי מעל למאפים המוכנים ולהניח לקירור של כמה דק׳.