מתכון מנצח לגאלט תותים. קינוח שמאוד קל להכין ותמיד נראה מיליון דולר והוא ממש ממש טעים.
ואני כמובן מביאה בפניכם גרסה דלת פחמימה לקינוח המפנק הזה, בתקווה שכשתכינו, תבינו איזה כייף זה להנות ככה מאוכל ולדעת שאתם אוכלים בריא!
אז מה יש לנו פה? שכבת בצק פריך מפנקת וטעימה, מעליה שכבת קרם מפתיעה ומעל התותים שנמצאים עכשיו בשיאם.

מצרכים:
לבסיס ולשטרויזל:
2 כוסות קמח שקדים
1/4 כוס ממתיק
1 כף אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
1/4 כפית מלח
1 ביצה L
40 גרם חמאה מומסת
לקרם שקדים:
1/2 כוס ממרח שקד
3 כפות ממתיק אבקת סוכר/אינסטנט פודינג וניל ללת״ס
לשכבה של התותים:
12 תותים, קטומים מגבעול ופרוסים לפרוסות בעובי של כ-2 מ״מ
1 כף ממתיק אבקת סוכר
הכנה:
1.לחמם תנור ל-180C ולהכין תבנית אפייה בקוטר של 23 ס״מ (עדיפות לתבנית נמוכה שמתאימה לפאי).
2.בקערה בגודל בינוני לערבב ביחד קמח שקדים, ממתיק ומלח.
3.להוסיף אל התערובת את החמאה והביצה ולערבב עד ליצירת בצק.
4.לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה למשטח שגדול בכמה ס״מ מגודל לתבנית האפייה.
*בעזרת מכסה של סיר או תבנית עגולה אחרת לסמן ולחתוך את הבצק לצורת עיגול שיהיה גדול מקוטר תבנית האפייה ב-1-2 ס״מ, כלומר כ-25 ס״מ. לשים את שאריות הבצק בצד, עטוף ובקירור.
5.להעביר את הבצק המרודד אל התבנית ולגלגל מעט כלפי פנים את ה״שפה״ של הבצק בקצוות, באופן שיתחום את הגאלט ונוכל להניח בו קרם ותותים (ראו תמונה).
6.להכניס את הבסיס של הגאלט לאפייה ראשונית של 10 דק׳, עד לקבלת הזהבה קלה.
7.בזמן הזה להכין את תערובת הקרם - בקערה קטנה לערבב ביחד את ממרח השקדים עם הממתיק לקבלת המתיקות הרצויה.
8.להוציא את הבסיס המוכן של הגאלט מהתנור ולהתחיל בשלב ההרכבה.
9.למרוח בתוך הבסיס את הקרם שהכנו באופן שווה שיכסה את כל הבסיס.
10.להניח מעל את התותים הפרוסים בכל צורה שתרצו.
11.לפדר את שכבת התותים באבקת סוכר.
12.להכניס את הגאלט לתנור להמשך אפייה של עוד 10 דק׳. בזמן הזה להוציא את הבצק שנותר מהמקרר ובעזרת הידיים ליצור ממנו פירורי בצק בגודל בינוני.
13.להוציא את הגאלט החצי אפוי מהתנור ולפזר מעליו את פירורי הבצק (השטרויזל). להכניס לתנור להמשך אפייה, לעוד 20 דק׳, עד לקבלת הזהבה וריכוך התותים.
14.לצנן מעט ולפדר עם ממתיק אבקת סוכר.
*להגיש עם כדור גלידה או קצפת דל״פ ליד.