top of page

ארטיק תות שמנת שוקולדי

ללא תוספת סוכר | ללא גלוטן

8 ארטיקים גדולים

שעתיים וזה מוכן!

הכנה מאוד פשוטה לקינוח טעים טעים שנותן הזדמנות מצויינת לשלב בקינוח פירות טריים ולהעניק לבני הבית בוסט של ויטמינים. למרות שמדובר בקינוח גלידתי לחלוטין, אין פה צורך במכונת גלידה.

מצרכים:

1 חבילה של תות קפוא 

1.5 כוסות שמנת להקצפה (כוס וחצי)

1 כוס משקה שקדים

1/4 כוס ממתיק 

1 כפית תמצית וניל


אפשרות לתוספת וקישוט לארטיק:

1/2 חבילת שוקולד מריר ללא תוספת סוכר

1/4 כוס חמאת קקאו

חופן אגוזי פקאן קצוצים גס


הכנה:

1. להעביר למעבד מזון את כל הרכיבים ולערבל כמה דק', עד לקבלת תערובת כמעט חלקה ואחידה.*אם אתם אוהבים חתיכות של פירות בגלידה שלכם, תערבבו פחות זמן ובפולסים קצרים.

2. להעביר את התערובת לתבנית ארטיקים (עדיפות לתבנית סיליקון) ולהכניס למקפיא לשעה.

3. אחרי שעה להוציא, לנעוץ מקלות ארטיק בארטיקים ולהכניס למקפיא לעוד 2-3 שעות לפחות, עד שמתמצק לגמרי.

4. להכנת הציפוי של השוקולד: בקערה שמתאימה למיקרו, להמיס ביחד שוקולד וחמאת קקאו.

5. להוציא את הקרטיבים מהמקפיא ולצפות בשוקולד. אפשר לזלף מעל או פשוט לטבול את קצה הארטיק בקערה של השוקולד. בגלל שהגלידה קפואה, השוקולד ככל הנראה יתמצק ממש בתוך כמה שניות.

6. לפזר מעל מעט שברים אגוזים ולאכול !!

אם אתם אמיצים מספיק לשים את זה בצד ולהוציא רק כשמגיעים אורחים, יש לשמור את הארטיקים בקופסה שבתוכה מונח נייר פרגמנט/אפייה ולסגור את הקופסה עד שמוציאים להגשה.

bottom of page