top of page

שטוחים לנשנוש בכל מקום

10 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

20-25 קרקרים

20 דק' וזה מוכן!

מתכון משגע לחטיף דל פחמימה שיזכיר לכם בטירוף את ה"שטוחים" שנכנסו לחיינו בסערה לפני כמה שנים.
כמה דברים שכדאי לכם לדעת בקשר למתכון הזה:
1. את זרעי הצ׳יה עם המים ניתן להמיר בביצה.
2. 2 טיפים שיהפכו את החטיף הזה ללא פחות ממכר-
נתחיל עם גובה הבצק אחרי הרידוד. אני ממליצה לרדד את הבצק דק ככל שניתן, כדי לקבל חטיף קריספי בטירוף.
דבר נוסף, התבלינים והציפוי הם אלו שנותנים לקרקר הזה את הטעם ה״חטיפי״ שלו.
אפשר לשלב בין כמון למלח ואבקת בצל ולצפות בשומשום ב-2 צבעים.
ואפשר להוסיף פפריקה מעושנת שנותנת לקרקר טעם מעושן של חטיפים בטעם ״גריל״.
אני הוספתי הפעם אבקת שום, פפריקה מתוקה ומעל תבלין הכל על בייגל (everything on a bagle).

מצרכים:

לבצק:

1 כפית זרעי צ'יה
1/4 כוס + 1 כף מים
1 כוס קמח שקדים
1 כפית שמן אבוקדו/זית


תבלינים:
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום

לציפוי:
1-2 כפות תערובת של
Everything on a bagle

תבלינים נוספים שאפשר להוסיף:
כמון, מלח, פפריקה מעושנת, אבקת בצל


תוספות נוספות שאפשר לשים מעל:
אורגנו, טימין, שומשום לבן/שחור, מלח גס בטעמים

הכנה:

1. לחמם תנור ל-200C ולהכין תבנית עם נייר אפייה.
2. בקערה קטנה לערבב זרעי צ'יה עם מים ולהניח בצד ל-10 דק'.
3. בקערה בגודל בינוני, לערבב ביחד קמח שקדים, תבלינים, ושמן עד לקבל תערובת פירורית אחידה. 

4. להוסיף לתערובת הקמח שקדים, את התערובת של הצ'יה והמים. בשלב הזה המים אמורים לקבל מרקם שמזכיר קצת ג'לי. אם התערובת עדיין מעט פירורית ולא נאספת לבצק, תוסיפו את כף המים הנוספת.
5. לערבב הכל ביחד עד ליצירת תערובת בצקית.
6. לרדד את כדור הבצק בין 2 ניירות אפייה לגובה של כ-2,3 מ"מ.
7. להוריד את נייר האפייה העליון ולסמן/לחרוץ את משטח הבצק לצורה ולגודל הקרקרים שאתם רוצים.
8. לפזר מעל את התוספות שבחרתם.
9. להניח שוב את נייר האפייה העליון ועם הידיים להדק בעדינות את התוספות אל הבצק.
10. להוריד שוב את נייר האפייה העליון ולהכניס לתנור לאפייה של 10-12 דק'.
*ממליצה להישאר ליד התנור כדי לוודא שהקרקרים לא נשרפים.
*להמתיין לצינון מוחלט של הקרקרים לפני שמפרידים ביניהם, מגישים או מעבירים לאחסון.

bottom of page