top of page

קרקר טחינה עם מלא גרעינים

10 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

20-25 קרקרים

20 דק' וזה מוכן!

קרקרים שכל ביס מהם הוא עולם ומלואו, עמוסים בדברים. טובים ומזינים.
אפשר בקלות לגוון בסוג הגרעינים/אגוזים/זרעים שאתם סוחרים לשים בתערובת. רק שימו לב שאתם נשארים עם אותה הכמות הכוללת שכתובה במתכון.

מצרכים:

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם שומשום

50 גרם גרעיני חמניה

4 כפות זרעי פשתן

2 כפות זרעי צ'יה

2 ביצים

2 כפות טחינה 

1/4 כפית מלח

1/4 כפית אבקת שום

הכנה:

1. לחמם תנור ל-180C.

2. בקערה בגודל בינוני לטרוף ביחד את הביצים והטחינה ולערבב היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

3. בקערה נפרדת לערבב ביחד את הגרעינים והזרעים ולתבל עם מלח ואבקת שום.

4. להעביר את תערובת הטחינה אל תערובת הגרעינים ולערבב היטב עד ליצירת תערובת אחידה. 

5. להעביר את הבלילה לתבנית אפייה שטוחה עם נייר אפייה ולשטח מעט בעזרת כף. להניח מעל התערובת נייר אפייה נוסף ו"לרדד" את התערובת בעזרת מערוך לקבלת משטח בלילה דק ככל האפשר.

6. להסיר את נייר האפייה העליון ובעזרת סכין חדה לסמן מרובעים.

7. להכניס לתנור לאפייה של 10 דק', עד לקבלת הזהבה.

*לצנן לגמרי לפני שמפרידים את הקרקרים ומגישים או מעבירים לכלי אחסון.

bottom of page