top of page

צ'יפס גבינה ופטריות

10 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

20 דק' וזה מוכן!

נכון שאין כמו צ׳יפס מתובל ומדליק לנשנוש? ונכון שאם מצליחים להפוך את הצ׳יפס הזה לממש בריא זה בונוס אמיתי?
אז הכנתי לנו מתכון ששובר את כל הכלים! מתכון מהיר וקל ממש! לצ׳יפס גבינה מטריף חושים שכדי להפוך אותו לסופר פוד הוספתי לו פטריות! 🍄‍🟫

מתכון שלוקח 10 דק׳ להכין, והוא הלהיט הבא שלכם במטבח! כשאתם מארחים, מתארחים, כשמתחשקת לכם ארוחה קלה, וכשבא לכם לנגב ציזיקי מדליק ואין לכם עם מה?!

את הצ׳יפס הזה הכנתי מדף גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות.
אפשר גם להוסיף לו כל מיני תבלינים ומתקבלת חגיגה אמיתית!

מצרכים:

300 גרם תערובת פטריות (שמפיניון), קלופות ופרוסות

140 גרם גבינת פרמז׳ן מגורדת

140 גרם גבינת מוצרלה מגורדת 

מלח, פלפל, אבקת שום ואבקת בצל, לפי הטעם

 

לקישוט:

1/4 כוס שומשום

2 כפות שמ״ז להברשה של הפטריות

חופן עירית קצוצה

 

למטבל ציזיקי:

1 כוס יוגורט 

1 לימון סחוט

1 כף שמ״ז

1/2 כפית אבקת שום / 1 שן שום כושה 

1 כפית תבלין נענע/אורגנו

2 כפות חלב שקדים

*לערבב הכל ביחד ולשמור בקירור עד להגשה


הכנה:


1.לחמם תנור ל-210 C ולהכין תבנית גדולה ושטוחה עם נייר אפייה מעל. 

2.לפזר את הגבינה המגורדת באופן שיכסה את התבנית. 

3.להניח מעל את הפטריות הפרוסות (בלי שיעלו האחת על השנייה). 

4.לפזר מעל עירית קצוצה ושומשום ולתבל.

5.להכניס לתנור לאפייה של 8-10  דק׳, עד לקבלת הזהבה בקצוות של משטח הגבינה. 

6.להסיר מהתבנית במהירות כדי שהגבינה לא תישרף ולהניח לצינון מעל לרשת (במידת הצורך ניתן להפוך את המשטח אל הצד השני ולהכניס לתנור ל-3 דק׳, עד לקבלת הזהבה).  

7.להבריש את הפטריות עם מעט שמ״ז.

8.לחתוך או לבצוע בידיים ולהגיש.

bottom of page