top of page

זוכרים את הטוסטעים ?

25 דקות אפייה בתנור

ללא גלוטן | דל פחמימה

20-25 קרקרים

90 דק' וזה מוכן!


קרקר שמגיע בתיבול מדליק שמשלב מליחות, חריפות ומתיקות עדינה.
הטעם והמרקם מדויקים להגשה לצד מגש גבינות באירוח וגם לארוחת בוקר קלה לצד חמאה או סלט בקטנה.
מה חשוב לכם לדעת במתכון הזה ?
ההכנה והאפייה של הקרקרים מאוד מהירה, אבל הבצק צריך שעה במקפיא, אז קחו בחשבון בתכנון זמני ההכנה.
בנוסף, אל תוותרו על שלב "שיטוח" הקרקרים עם מערוך קטן או כוס. ככל שהקרקר יצא לכם יותר דק, ככה הוא יהיה יותר קריספי אחרי האפייה בתנור.

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

2 כפות קמח קוקוס

2 כפות זרעי פשתן (מעט כתושים/טחונים)

2 כפות ממתיק

3/4 כפית מלח

1/4 כפית פלפל שחור

1/4 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר

3 כפות גרעיני חמניה קלופים

2 כפות תבלינים ירוקים מיובשים, כמו למשל תימין ואורגנו

1/2 כוס חמאה מומסת

1 ביצה

הכנה:

1. בקערה רחבה לערבב את הקמחים עם הפשתן הכתוש, הממתיק והתבלינים.

2. להוסיף לקערת הקמחים את הגרעינים והחמוציות.

3. בקערה קטנה לטרוף ביחד את החמאה המומסת עם הביצה.

4. להוסיף את תערובת החמאה לתערובת הקמחים ולערבב ביחד עד שמתקבל בצק.

5. הבצק מעט רטוב ויהיה הכי קל לעבוד איתו עם ידיים "משומנות" או מעט רטובות.

6. ליצור מהבצק צורה של תיבה, לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקפיא לשעה.

7. לחמם תנור ל-150C.

8. להוציא את הבצק מהמקפיא ולפרוס עם סכין חדה לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. להניח על תבנית עם נייר אפייה.

9. להכניס לתנור ל-5 דק'. להוציא ו"לשטח" את הקרקרים עם מערוך קטן, כוס או אפילו כף. המטרה היא פשוט להפוך את הקרקר ליותר דק.

10. להכניס שוב לתנור ל-15-18 דק', עד שהקרקרים מתחילים להזהיב.

* לצנן לפני הגשה. 

*לאחסן בכלי סגור בטמפ׳ החדר.

bottom of page